#tipskecantikan Instagram Photos & Videos

tipskecantikan - 385.7k posts

    DAH KELUAR BELANG YER PRODUK BOUGAS NI 🤪
-
Masyukkk masyukkk! Tak henti-henti henpon akak berbunyi ketingg ketingg tu kastemer lah tuh pakat serbu,mana taknye takut nangis tepi pasu bunga semua sebab tak sempat nak rembat.
-
Mummy El pun suka bebenor dengan Produk Bougas ni sape cakap ibu berbadan dua takboleh pakai ? Bolehh ye sayang-sayangg ❤️ Produk kita semua selamat digunakan sebab dah lulus HALAL,HSA SINGAPORE,MOH BRUNEI & KKM.Syokkk habessss

    DAH KELUAR BELANG YER PRODUK BOUGAS NI 🤪
    -
    Masyukkk masyukkk! Tak henti-henti henpon akak berbunyi ketingg ketingg tu kastemer lah tuh pakat serbu,mana taknye takut nangis tepi pasu bunga semua sebab tak sempat nak rembat.
    -
    Mummy El pun suka bebenor dengan Produk Bougas ni sape cakap ibu berbadan dua takboleh pakai ? Bolehh ye sayang-sayangg ❤️ Produk kita semua selamat digunakan sebab dah lulus HALAL,HSA SINGAPORE,MOH BRUNEI & KKM.Syokkk habessss

    2 1 37 seconds ago
    Besok adalah hari pertama kami di bazaar @marketmuseum! Siapa yang berencana untuk datang?
.
Nikmati promo kami berikut yang akan berlangsung di Market & Museum:
• Belanja 3 produk, dapatkan diskon 10%
• Belanja 4 produk, dapatkan diskon 15%
• Belanja 5 produk atau lebih, dapatkan diskon 20%
• Diskon hingga 50% untuk produk pilihan
.
Special Price 65k untuk:
• Recharge Essential Oil
• Petitgrain Essential Oil
• Eucalyptus Smithii Essential Oil
• Myrtle Essential Oil
• Tangerine Essential Oil
• Wintergreen Essential Oil
• Hyssop Essential Oil
• Cedarwood Essential Oil
• Fennel Essential Oil
.
Syarat & ketentuan:
• Promo hanya berlaku di Market Museum 25 - 28 Juli 2019
• Promo tidak dapat digabung dengan promo lainnya
• Promo diskon hanya berlaku untuk produk harga normal
• Promo berlaku selama stok produk masih ada
.
Taglah temanmu yang akan kamu ajak ke bazaar ini 🤗 See you there!
.
#marketmuseum2019 #marketmuseum

    Besok adalah hari pertama kami di bazaar @marketmuseum ! Siapa yang berencana untuk datang?
    .
    Nikmati promo kami berikut yang akan berlangsung di Market & Museum:
    • Belanja 3 produk, dapatkan diskon 10%
    • Belanja 4 produk, dapatkan diskon 15%
    • Belanja 5 produk atau lebih, dapatkan diskon 20%
    • Diskon hingga 50% untuk produk pilihan
    .
    Special Price 65k untuk:
    • Recharge Essential Oil
    • Petitgrain Essential Oil
    • Eucalyptus Smithii Essential Oil
    • Myrtle Essential Oil
    • Tangerine Essential Oil
    • Wintergreen Essential Oil
    • Hyssop Essential Oil
    • Cedarwood Essential Oil
    • Fennel Essential Oil
    .
    Syarat & ketentuan:
    • Promo hanya berlaku di Market Museum 25 - 28 Juli 2019
    • Promo tidak dapat digabung dengan promo lainnya
    • Promo diskon hanya berlaku untuk produk harga normal
    • Promo berlaku selama stok produk masih ada
    .
    Taglah temanmu yang akan kamu ajak ke bazaar ini 🤗 See you there!
    .
    #marketmuseum2019 #marketmuseum

    5 1 8 minutes ago
    [ASYIK KUSAM AJE WAJAH SIS NI, DAH KENAPA?? 😩] Setiap hari bangun tidur aje, wajah mesti nampak kusam.  Dah macam-macam cara buat nak hilangkan tapi still nampak kusam.  Haa, kalau korang nak tau, banyak sebenarnya yang menjadi punca kulit boleh jadi kusam tau. 😳

Antara penyebab kulit jadi kusam adalah:

1.  Malas bersihkan wajah
Bila seharian kat luar rumah, konfem kotoran dan debu melekat kat wajah.  Akhirnya, jadi malas nak bersihkan muka.  Janganla macam tu sis. Sebaiknya buat double cleansing supaya wajah bersih dari solekan.  Buat dalam 2-3 kali sehari.

2.  Kurang gunakan skrub
Setakat bersihkan wajah aje buat apa kan?  Pakai skrub agar dapat singkirkan sel-sel kulit mati.  Buat 3-4 kali seminggu

3.  Kurang pakai pelembab
Kulit kusam terjadi disebabkan kurang hidrasi oleh kulit.  Jalan terbaik adalah gunakan pelembab yang sesuai dengan kulit. 
4.  Selalu tidur tak cukup
Dapatkan tidur yang cukup.  Kalau boleh bagi cukup 6-8 jam sehari.  Elakkan stress dan penggunaan telefon bimbit sebelum tidur agar tidur lebih nyenyak.

5.  Kurang pengambilan #DianzVitamin
Haa, ni paling penting.  Kalau korang dah jenis jarang consume #DianzVitamin mana taknya kulit jadi kusam.  Amalkan #DianzVitamin secara konsisten guys.  Pastikan juga jaga diet korang sepanjang pengambilan tu baru korang akan dapat kulit lebih peloles hokay! 😉

Bila korang dah kenal pasti punca kulit selalu kusam ni, apa kata lepas ni korang elakkan dari penyebab-penyebab ni.  Tukar gaya hidup korang and amalkan penyelesaian-penyelesaian yang dah diberikan.  InsyaAllah, kalau korang rajin amalkan kulit korang akan menjadi makin glowing dan sihat cantik sepanjang masa.  Jom jadi cantik! 😘
.
.
.
.
.
.
#dianzkualaketil #dianzsungaipetani #dianzvitamin #vitaminc #dianzkedah #nanolightenercream #dianzmask #dianzvitamilk #dianzperfume #tipskecantikan #motivasikecantikan #jadicantik #nakcantik #aurawhite #dexandra #hilangjerawat #rahsiakulitputih #dealerdianz #agendianz #rich #millionaremindset #jadikaya #pendapatansampingan #blackhead #whitehead #ketiakberdaki #skincare

    [ASYIK KUSAM AJE WAJAH SIS NI, DAH KENAPA?? 😩] Setiap hari bangun tidur aje, wajah mesti nampak kusam.  Dah macam-macam cara buat nak hilangkan tapi still nampak kusam.  Haa, kalau korang nak tau, banyak sebenarnya yang menjadi punca kulit boleh jadi kusam tau. 😳

    Antara penyebab kulit jadi kusam adalah:

    1.  Malas bersihkan wajah
    Bila seharian kat luar rumah, konfem kotoran dan debu melekat kat wajah.  Akhirnya, jadi malas nak bersihkan muka.  Janganla macam tu sis. Sebaiknya buat double cleansing supaya wajah bersih dari solekan.  Buat dalam 2-3 kali sehari.

    2.  Kurang gunakan skrub
    Setakat bersihkan wajah aje buat apa kan?  Pakai skrub agar dapat singkirkan sel-sel kulit mati.  Buat 3-4 kali seminggu

    3.  Kurang pakai pelembab
    Kulit kusam terjadi disebabkan kurang hidrasi oleh kulit.  Jalan terbaik adalah gunakan pelembab yang sesuai dengan kulit.
    4.  Selalu tidur tak cukup
    Dapatkan tidur yang cukup.  Kalau boleh bagi cukup 6-8 jam sehari.  Elakkan stress dan penggunaan telefon bimbit sebelum tidur agar tidur lebih nyenyak.

    5.  Kurang pengambilan #DianzVitamin
    Haa, ni paling penting.  Kalau korang dah jenis jarang consume #DianzVitamin mana taknya kulit jadi kusam.  Amalkan #DianzVitamin secara konsisten guys.  Pastikan juga jaga diet korang sepanjang pengambilan tu baru korang akan dapat kulit lebih peloles hokay! 😉

    Bila korang dah kenal pasti punca kulit selalu kusam ni, apa kata lepas ni korang elakkan dari penyebab-penyebab ni.  Tukar gaya hidup korang and amalkan penyelesaian-penyelesaian yang dah diberikan.  InsyaAllah, kalau korang rajin amalkan kulit korang akan menjadi makin glowing dan sihat cantik sepanjang masa.  Jom jadi cantik! 😘
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    #dianzkualaketil #dianzsungaipetani #dianzvitamin #vitaminc #dianzkedah #nanolightenercream #dianzmask #dianzvitamilk #dianzperfume #tipskecantikan #motivasikecantikan #jadicantik #nakcantik #aurawhite #dexandra #hilangjerawat #rahsiakulitputih #dealerdianz #agendianz #rich #millionaremindset #jadikaya #pendapatansampingan #blackhead #whitehead #ketiakberdaki #skincare

    1 0 13 minutes ago
    Met makan siang sissy! Pada makan siang pakai apa niwh??? Makanan di kantin banyaknya goreng-gorengan gitu kan yaaw🙈 Kenapa sih kalian suka banget makan gorengan? Kalau mba min, soalnya rasanya gurih dan crispy gituu, jadi muantepp buat makan dan ngemil pas lagi laper-lapernya 😚
.
.
Dan di aplikasi online pasti pilihan menu terbanyak emang menu-menu instan gini yaa, Fried Chicken, Burger, Pizza, dll. Padahal sis, kita ga bisa banyak-banyak makan makanan jenis ini🙁
.
Yang lagi pada numbuh-numbuh jerawi dan bruntus kecil-kecil, coba deh di inget2 lagi?! Semingguan ini kalian udah berapa kali makan junk food? Jangan-jangan hampir setiap hariiiii😭😭
.
.
Yuk kita hindari dan kurangi makan makanan junk food dan berminyak sissy, supaya kulit wajah dan tubuh kita juga bersih dan sehat. Perbanyak makan sayur dan buah-buahan, apalagi air putih. Coba deh seminggu ini ga minum kopi atau bubble tea dulu, tapi banyakin minum air putih. Pasti langsung kerasa khasiatnya di tubuh dan wajah sissy. Badan bakal makin enteng dan wajah makin bersih😍🍃
.
.
Kalau mba min lagi tobat makan gorengan karena radang amandel kambuh teruus, uhukuhuk🤧
Kalian jangan sampai sakit yaaaa😘♥️
.
.
Tag sahabatmu yang masih bandel sering makan junk food dan gorengan 🤧
.
.
#junkfood #bymardaisytips #tipskesehatan #tipskecantikan #bymardaisy #makeupindo #hidupsehat #ngemil #gorengan #organicskincare #jogjaskincare #karawangmasker #karawanginfo #jogjaupdate #makansiang #gofood #grabfood 
#naturalbeauty

    Met makan siang sissy! Pada makan siang pakai apa niwh??? Makanan di kantin banyaknya goreng-gorengan gitu kan yaaw🙈 Kenapa sih kalian suka banget makan gorengan? Kalau mba min, soalnya rasanya gurih dan crispy gituu, jadi muantepp buat makan dan ngemil pas lagi laper-lapernya 😚
    .
    .
    Dan di aplikasi online pasti pilihan menu terbanyak emang menu-menu instan gini yaa, Fried Chicken, Burger, Pizza, dll. Padahal sis, kita ga bisa banyak-banyak makan makanan jenis ini🙁
    .
    Yang lagi pada numbuh-numbuh jerawi dan bruntus kecil-kecil, coba deh di inget2 lagi?! Semingguan ini kalian udah berapa kali makan junk food? Jangan-jangan hampir setiap hariiiii😭😭
    .
    .
    Yuk kita hindari dan kurangi makan makanan junk food dan berminyak sissy, supaya kulit wajah dan tubuh kita juga bersih dan sehat. Perbanyak makan sayur dan buah-buahan, apalagi air putih. Coba deh seminggu ini ga minum kopi atau bubble tea dulu, tapi banyakin minum air putih. Pasti langsung kerasa khasiatnya di tubuh dan wajah sissy. Badan bakal makin enteng dan wajah makin bersih😍🍃
    .
    .
    Kalau mba min lagi tobat makan gorengan karena radang amandel kambuh teruus, uhukuhuk🤧
    Kalian jangan sampai sakit yaaaa😘♥️
    .
    .
    Tag sahabatmu yang masih bandel sering makan junk food dan gorengan 🤧
    .
    .
    #junkfood #bymardaisytips #tipskesehatan #tipskecantikan #bymardaisy #makeupindo #hidupsehat #ngemil #gorengan #organicskincare #jogjaskincare #karawangmasker #karawanginfo #jogjaupdate #makansiang #gofood #grabfood
    #naturalbeauty

    5 0 14 minutes ago
    Kami mengatakan jangan menilai buku dari sampulnya, tetapi dengan cepat membuat opini tentang seseorang berdasarkan penampilan mereka. Masyarakat kita terobsesi dengan penampilan. Tetapi kita tidak boleh lupa bahwa, jika hati atau jiwa kosong, tidak ada penampilan bagus yang akan membuat seseorang cantik. Daripada menilai orang berdasarkan penampilan fisik mereka, penting untuk memahami kecantikan batin mereka
.
Gunakan Cotta Facial Cotton, kapas kecantikan bersertifikasi HALAL pertama di Indonesia, Stay beautiful in faith!

    Kami mengatakan jangan menilai buku dari sampulnya, tetapi dengan cepat membuat opini tentang seseorang berdasarkan penampilan mereka. Masyarakat kita terobsesi dengan penampilan. Tetapi kita tidak boleh lupa bahwa, jika hati atau jiwa kosong, tidak ada penampilan bagus yang akan membuat seseorang cantik. Daripada menilai orang berdasarkan penampilan fisik mereka, penting untuk memahami kecantikan batin mereka
    .
    Gunakan Cotta Facial Cotton, kapas kecantikan bersertifikasi HALAL pertama di Indonesia, Stay beautiful in faith!

    2 1 17 minutes ago
    Merasa kurang sehat?  Bisa jadi karena racun / zat-zat yang tidak diperlukan oleh tubuh,  mengendap dalam tubuhmu.  Detox yuk.. Gampang ko caranya,  mau tau cara mudahnya?  Simak ini 👇

1. Hindari makan makanan manis 
Terlalu banyak mengonsumsi gula tidak baik bagi kesehatan lho. Batasan yang aman adalah 50 gram per hari

2. Rajin minum air putih 
Air putih memang dikenal ampuh untuk menjaga kesehatan tubuh. Dengan rajin minum air putih, segala racun yang ada di dalam tubuhmu akan terbuang. Sista bisa juga tambahkan lemon atau daun minta

3. Olahraga
Salah satu cara detox lainnya adalah berkeringat ( olahraga). Selain  berguna untuk membuang racun, melakukan olahraga secara rutin akan membuat tubuhmu lebih bugar dan berat badan tetap terjaga

4. Konsumsi teh 
Teh tak hanya memiliki kandungan antioksidan yang tinggi, namun teh juga berfungsi untuk membuat tubuh terasa kenyang. Sehingga dapat mengurangi kebiasaan ngemil

5. Makan makanan organik
Dalam proses pembuangan racun dan segala zat tak berguna di dalam tubuh, ada baiknya kita mengonsumsi makanan organik yang jauh lebih sehat untuk memberikan nutrisi pada tubuh & hindari makanan olahan yaaa

Gimana sis?  Mudah kaaan... Rutin detox yuk.
.
.
.
#tips #tipskecantikan  #tipskesehatan #infokecantikan #infokesehatan #beautytips #beautyinfo #tipsmasker #tipskulitsehatalami #tipskulit #dailytips #tipsseharihari #tipsharian
#instatoday #instatips #glumorytips #tipsskincare

    Merasa kurang sehat? Bisa jadi karena racun / zat-zat yang tidak diperlukan oleh tubuh, mengendap dalam tubuhmu. Detox yuk.. Gampang ko caranya, mau tau cara mudahnya? Simak ini 👇

    1. Hindari makan makanan manis
    Terlalu banyak mengonsumsi gula tidak baik bagi kesehatan lho. Batasan yang aman adalah 50 gram per hari

    2. Rajin minum air putih
    Air putih memang dikenal ampuh untuk menjaga kesehatan tubuh. Dengan rajin minum air putih, segala racun yang ada di dalam tubuhmu akan terbuang. Sista bisa juga tambahkan lemon atau daun minta

    3. Olahraga
    Salah satu cara detox lainnya adalah berkeringat ( olahraga). Selain berguna untuk membuang racun, melakukan olahraga secara rutin akan membuat tubuhmu lebih bugar dan berat badan tetap terjaga

    4. Konsumsi teh
    Teh tak hanya memiliki kandungan antioksidan yang tinggi, namun teh juga berfungsi untuk membuat tubuh terasa kenyang. Sehingga dapat mengurangi kebiasaan ngemil

    5. Makan makanan organik
    Dalam proses pembuangan racun dan segala zat tak berguna di dalam tubuh, ada baiknya kita mengonsumsi makanan organik yang jauh lebih sehat untuk memberikan nutrisi pada tubuh & hindari makanan olahan yaaa

    Gimana sis? Mudah kaaan... Rutin detox yuk.
    .
    .
    .
    #tips #tipskecantikan #tipskesehatan #infokecantikan #infokesehatan #beautytips #beautyinfo #tipsmasker #tipskulitsehatalami #tipskulit #dailytips #tipsseharihari #tipsharian
    #instatoday #instatips #glumorytips #tipsskincare

    0 0 36 minutes ago
    [ASYIK KUSAM AJE WAJAH SIS NI, DAH KENAPA?? 😩] Setiap hari bangun tidur aje, wajah mesti nampak kusam.  Dah macam-macam cara buat nak hilangkan tapi still nampak kusam.  Haa, kalau korang nak tau, banyak sebenarnya yang menjadi punca kulit boleh jadi kusam tau. 😳

Antara penyebab kulit jadi kusam adalah:

1.  Malas bersihkan wajah
Bila seharian kat luar rumah, konfem kotoran dan debu melekat kat wajah.  Akhirnya, jadi malas nak bersihkan muka.  Janganla macam tu sis. Sebaiknya buat double cleansing supaya wajah bersih dari solekan.  Buat dalam 2-3 kali sehari.

2.  Kurang gunakan skrub
Setakat bersihkan wajah aje buat apa kan?  Pakai skrub agar dapat singkirkan sel-sel kulit mati.  Buat 3-4 kali seminggu

3.  Kurang pakai pelembab
Kulit kusam terjadi disebabkan kurang hidrasi oleh kulit.  Jalan terbaik adalah gunakan pelembab yang sesuai dengan kulit. 
4.  Selalu tidur tak cukup
Dapatkan tidur yang cukup.  Kalau boleh bagi cukup 6-8 jam sehari.  Elakkan stress dan penggunaan telefon bimbit sebelum tidur agar tidur lebih nyenyak.

5.  Kurang pengambilan #DianzVitamin
Haa, ni paling penting.  Kalau korang dah jenis jarang consume #DianzVitamin mana taknya kulit jadi kusam.  Amalkan #DianzVitamin secara konsisten guys.  Pastikan juga jaga diet korang sepanjang pengambilan tu baru korang akan dapat kulit lebih peloles hokay! 😉

Bila korang dah kenal pasti punca kulit selalu kusam ni, apa kata lepas ni korang elakkan dari penyebab-penyebab ni.  Tukar gaya hidup korang and amalkan penyelesaian-penyelesaian yang dah diberikan.  InsyaAllah, kalau korang rajin amalkan kulit korang akan menjadi makin glowing dan sihat cantik sepanjang masa.  Jom jadi cantik! 😘
.
.
.
.
.
.
#dianzbachok #dianzvitamin #vitaminc #dianzkelantan #nanolightenercream #dianzmask #dianzvitamilk #dianzperfume #tipskecantikan #motivasikecantikan #jadicantik #nakcantik #aurawhite #dexandra #hilangjerawat #rahsiakulitputih #agentdianz #agendianz #alamdamai #tamandesacheras #cheras #balakong #rich #millionaremindset #jadikaya #pendapatansampingan #blackhead #whitehead #ketiakberdaki #skincare

    [ASYIK KUSAM AJE WAJAH SIS NI, DAH KENAPA?? 😩] Setiap hari bangun tidur aje, wajah mesti nampak kusam.  Dah macam-macam cara buat nak hilangkan tapi still nampak kusam.  Haa, kalau korang nak tau, banyak sebenarnya yang menjadi punca kulit boleh jadi kusam tau. 😳

    Antara penyebab kulit jadi kusam adalah:

    1.  Malas bersihkan wajah
    Bila seharian kat luar rumah, konfem kotoran dan debu melekat kat wajah.  Akhirnya, jadi malas nak bersihkan muka.  Janganla macam tu sis. Sebaiknya buat double cleansing supaya wajah bersih dari solekan.  Buat dalam 2-3 kali sehari.

    2.  Kurang gunakan skrub
    Setakat bersihkan wajah aje buat apa kan?  Pakai skrub agar dapat singkirkan sel-sel kulit mati.  Buat 3-4 kali seminggu

    3.  Kurang pakai pelembab
    Kulit kusam terjadi disebabkan kurang hidrasi oleh kulit.  Jalan terbaik adalah gunakan pelembab yang sesuai dengan kulit.
    4.  Selalu tidur tak cukup
    Dapatkan tidur yang cukup.  Kalau boleh bagi cukup 6-8 jam sehari.  Elakkan stress dan penggunaan telefon bimbit sebelum tidur agar tidur lebih nyenyak.

    5.  Kurang pengambilan #DianzVitamin
    Haa, ni paling penting.  Kalau korang dah jenis jarang consume #DianzVitamin mana taknya kulit jadi kusam.  Amalkan #DianzVitamin secara konsisten guys.  Pastikan juga jaga diet korang sepanjang pengambilan tu baru korang akan dapat kulit lebih peloles hokay! 😉

    Bila korang dah kenal pasti punca kulit selalu kusam ni, apa kata lepas ni korang elakkan dari penyebab-penyebab ni.  Tukar gaya hidup korang and amalkan penyelesaian-penyelesaian yang dah diberikan.  InsyaAllah, kalau korang rajin amalkan kulit korang akan menjadi makin glowing dan sihat cantik sepanjang masa.  Jom jadi cantik! 😘
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    #dianzbachok #dianzvitamin #vitaminc #dianzkelantan #nanolightenercream #dianzmask #dianzvitamilk #dianzperfume #tipskecantikan #motivasikecantikan #jadicantik #nakcantik #aurawhite #dexandra #hilangjerawat #rahsiakulitputih #agentdianz #agendianz #alamdamai #tamandesacheras #cheras #balakong #rich #millionaremindset #jadikaya #pendapatansampingan #blackhead #whitehead #ketiakberdaki #skincare

    1 1 40 minutes ago
    💄Manis je kan tengok founder @farahanimrazak ni pakai Caramel Mint😍...
..
.
.
💄 faraalipbutter flavour •Caramel Mint• memang awesome untuk rawat masalah bibir sebab mengandungi bahan bahan terbaik 👇🏻 :
.
🍀 Olive Oil 
membantu aliran darah semulajadi pada bibir supaya bibir cantik kemerahan.
.
🍀 Jojoba Oil
Diperkaya dengan agen antioksidan untuk menyihatkan bibir yg kehitaman.
.
🍀 Beeswax 
memberikan 24 jam kelembapan semulajadi pada bibir supaya tidak kering menggelupas.
.
🍀 Sunflower Seeds Oil
membuang sel kulit mati pada bibir untuk bibir yg segar dan lembut.
...
...
💄Siapa yang berminat untuk pembelian boleh terus WHATSAPP 👇🏻
.
⬇
⬇
.
☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
.
.
💄Boleh terus klik link whatsapp kat profile bio @nuriz_bizonline , lagi senang 😉
.
.
.
.
.
.
#faraalipbutter #faraalipbuttersquad #lipbalm #lipprimer #prettysyndicatefamily #agenfaraalipbuttertemerloh

    💄Manis je kan tengok founder @farahanimrazak ni pakai Caramel Mint😍...
    ..
    .
    .
    💄 faraalipbutter flavour •Caramel Mint• memang awesome untuk rawat masalah bibir sebab mengandungi bahan bahan terbaik 👇🏻 :
    .
    🍀 Olive Oil
    membantu aliran darah semulajadi pada bibir supaya bibir cantik kemerahan.
    .
    🍀 Jojoba Oil
    Diperkaya dengan agen antioksidan untuk menyihatkan bibir yg kehitaman.
    .
    🍀 Beeswax
    memberikan 24 jam kelembapan semulajadi pada bibir supaya tidak kering menggelupas.
    .
    🍀 Sunflower Seeds Oil
    membuang sel kulit mati pada bibir untuk bibir yg segar dan lembut.
    ...
    ...
    💄Siapa yang berminat untuk pembelian boleh terus WHATSAPP 👇🏻
    .


    .
    ☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
    ☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
    ☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
    .
    .
    💄Boleh terus klik link whatsapp kat profile bio @nuriz_bizonline , lagi senang 😉
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    #faraalipbutter #faraalipbuttersquad #lipbalm #lipprimer #prettysyndicatefamily #agenfaraalipbuttertemerloh

    1 1 42 minutes ago
    ⚠️BASIC SKINCARE IS IMPORTANT⚠️
•
“Wehh bakpe skin mung penuh jerawat ? Mung paka skincare mende ? Aku nengok koho lame koho teruk jee. Mung care dok skin mung ?”
•
Haaaa kang dah kena tegorr ke makcik bawangs sebab skin teruk dengan MISS J sana sini 😣 Pakai produk mahal mahal berjuta pun kalau basic skincare tak jaga, tak ke mana jugak skin tuwww !
•
Dalam skincare, basic skincare yang WAJIB kena jaga ialah ☝🏽:
‼️ CLEANSER
‼️ TONER
‼️ BOUGAS ADVANCE SERUM
‼️ MOISTURIZER
‼️ SUNSCREEN
•
Lepasnii dah tak payah nak mengadu lagi kulit kesat sebab MISS J beranak-pinak atas muka tuw !!

    ⚠️BASIC SKINCARE IS IMPORTANT⚠️

    “Wehh bakpe skin mung penuh jerawat ? Mung paka skincare mende ? Aku nengok koho lame koho teruk jee. Mung care dok skin mung ?”

    Haaaa kang dah kena tegorr ke makcik bawangs sebab skin teruk dengan MISS J sana sini 😣 Pakai produk mahal mahal berjuta pun kalau basic skincare tak jaga, tak ke mana jugak skin tuwww !

    Dalam skincare, basic skincare yang WAJIB kena jaga ialah ☝🏽:
    ‼️ CLEANSER
    ‼️ TONER
    ‼️ BOUGAS ADVANCE SERUM
    ‼️ MOISTURIZER
    ‼️ SUNSCREEN

    Lepasnii dah tak payah nak mengadu lagi kulit kesat sebab MISS J beranak-pinak atas muka tuw !!

    5 1 46 minutes ago
    BAHAYA SANGAT SCRUB MUKA! .
—
Pernah ker muka kalau pakai apa apa dia dah macam kosong tak bagi reaction dah ? Macam kulitt tu dah heartless dengan sebarang produk kita sapu ? Pernah kan ??? Haaaa ni antara tanda-tanda orang yang MALAS nak scrub mukaaa tauu ish ish ish .
—
Scrub jugak penting untuk samakan tona wajah kulit,kalau selalu orang sekeliling duk tegur kulit kusham nampak macam lemauu tu kene cepat cepat scrub hokeyy ? Tekstur BOUGAS FACE SCRUB amat lembutt so tak payah takut takut semut kalau nak try takkan buat kulit tuh jadi luka .
—
FACSCRUB BOUGAS BEAUTY-Korang boleh pakai 2 KALI SEMINGGU jimaaat yakmattt ! Jangan duk sagat muka hari hari nanti kulit dah tak jadi kulit jadi kertas pulak 🤣. Lepas aje scrub konpem akan rasa freshhhh sebab bau wangi geram nak telan !!!
—
Tanak ker singkirkan kulit yang dah mati tuh ? Pakai ape-ape produk pun jalan sebab kulit dah tak heartless dah ! Sentuh je kulit pasti licin,kekawang mesti amazeeed sebab liang pori dah makin kecikz !! Kita yang tengok perubahan kulit ni pasti senang hatiiii ❤

    BAHAYA SANGAT SCRUB MUKA! .

    Pernah ker muka kalau pakai apa apa dia dah macam kosong tak bagi reaction dah ? Macam kulitt tu dah heartless dengan sebarang produk kita sapu ? Pernah kan ??? Haaaa ni antara tanda-tanda orang yang MALAS nak scrub mukaaa tauu ish ish ish .

    Scrub jugak penting untuk samakan tona wajah kulit,kalau selalu orang sekeliling duk tegur kulit kusham nampak macam lemauu tu kene cepat cepat scrub hokeyy ? Tekstur BOUGAS FACE SCRUB amat lembutt so tak payah takut takut semut kalau nak try takkan buat kulit tuh jadi luka .

    FACSCRUB BOUGAS BEAUTY-Korang boleh pakai 2 KALI SEMINGGU jimaaat yakmattt ! Jangan duk sagat muka hari hari nanti kulit dah tak jadi kulit jadi kertas pulak 🤣. Lepas aje scrub konpem akan rasa freshhhh sebab bau wangi geram nak telan !!!

    Tanak ker singkirkan kulit yang dah mati tuh ? Pakai ape-ape produk pun jalan sebab kulit dah tak heartless dah ! Sentuh je kulit pasti licin,kekawang mesti amazeeed sebab liang pori dah makin kecikz !! Kita yang tengok perubahan kulit ni pasti senang hatiiii ❤

    6 1 48 minutes ago
    JATUH CINTA PANDANG PERTAMA 😻
-
Acecece ni bukan kisah cinta drama akasia petang petang yang makcik kita selalu tengok tauu!Ni kisah cinta kastemer kita bila try test FACIAL CLEANSER BOUGAS .
-
Kan penat kan tepek skincare dari ratusan hinggit sampai la yang paling murah tapi still muka ni tak helok 🤣 Last-last fedap ! Tapi kita orang pompuan ni kulit wajah la aset paling berharga kene jaga,nak kuar rumah pun terus konpidem tu sampai planet MARIKH .
-
Bacalah kata-kata pujian segar bugar kastemer kiter ni ❤️ Syokkkk woooo

    JATUH CINTA PANDANG PERTAMA 😻
    -
    Acecece ni bukan kisah cinta drama akasia petang petang yang makcik kita selalu tengok tauu!Ni kisah cinta kastemer kita bila try test FACIAL CLEANSER BOUGAS .
    -
    Kan penat kan tepek skincare dari ratusan hinggit sampai la yang paling murah tapi still muka ni tak helok 🤣 Last-last fedap ! Tapi kita orang pompuan ni kulit wajah la aset paling berharga kene jaga,nak kuar rumah pun terus konpidem tu sampai planet MARIKH .
    -
    Bacalah kata-kata pujian segar bugar kastemer kiter ni ❤️ Syokkkk woooo

    3 1 49 minutes ago
    Merasa kurang sehat?  Bisa jadi karena racun / zat-zat yang tidak diperlukan oleh tubuh,  mengendap dalam tubuhmu.  Detox yuk.. Gampang ko caranya,  mau tau cara mudahnya?  Simak ini 👇

1. Hindari makan makanan manis 
Terlalu banyak mengonsumsi gula tidak baik bagi kesehatan lho. Batasan yang aman adalah 50 gram per hari

2. Rajin minum air putih 
Air putih memang dikenal ampuh untuk menjaga kesehatan tubuh. Dengan rajin minum air putih, segala racun yang ada di dalam tubuhmu akan terbuang. Sista bisa juga tambahkan lemon atau daun minta

3. Olahraga
Salah satu cara detox lainnya adalah berkeringat ( olahraga). Selain  berguna untuk membuang racun, melakukan olahraga secara rutin akan membuat tubuhmu lebih bugar dan berat badan tetap terjaga

4. Konsumsi teh 
Teh tak hanya memiliki kandungan antioksidan yang tinggi, namun teh juga berfungsi untuk membuat tubuh terasa kenyang. Sehingga dapat mengurangi kebiasaan ngemil

5. Makan makanan organik
Dalam proses pembuangan racun dan segala zat tak berguna di dalam tubuh, ada baiknya kita mengonsumsi makanan organik yang jauh lebih sehat untuk memberikan nutrisi pada tubuh & hindari makanan olahan yaaa

Gimana sis?  Mudah kaaan... Rutin detox yuk.
.
.
.
#tips #tipskecantikan  #tipskesehatan #infokecantikan #infokesehatan #beautytips #beautyinfo #tipsmasker #tipskulitsehatalami #tipskulit #dailytips #tipsseharihari #tipsharian
#instatoday #instatips #glumorytips #tipsskincare

    Merasa kurang sehat? Bisa jadi karena racun / zat-zat yang tidak diperlukan oleh tubuh, mengendap dalam tubuhmu. Detox yuk.. Gampang ko caranya, mau tau cara mudahnya? Simak ini 👇

    1. Hindari makan makanan manis
    Terlalu banyak mengonsumsi gula tidak baik bagi kesehatan lho. Batasan yang aman adalah 50 gram per hari

    2. Rajin minum air putih
    Air putih memang dikenal ampuh untuk menjaga kesehatan tubuh. Dengan rajin minum air putih, segala racun yang ada di dalam tubuhmu akan terbuang. Sista bisa juga tambahkan lemon atau daun minta

    3. Olahraga
    Salah satu cara detox lainnya adalah berkeringat ( olahraga). Selain berguna untuk membuang racun, melakukan olahraga secara rutin akan membuat tubuhmu lebih bugar dan berat badan tetap terjaga

    4. Konsumsi teh
    Teh tak hanya memiliki kandungan antioksidan yang tinggi, namun teh juga berfungsi untuk membuat tubuh terasa kenyang. Sehingga dapat mengurangi kebiasaan ngemil

    5. Makan makanan organik
    Dalam proses pembuangan racun dan segala zat tak berguna di dalam tubuh, ada baiknya kita mengonsumsi makanan organik yang jauh lebih sehat untuk memberikan nutrisi pada tubuh & hindari makanan olahan yaaa

    Gimana sis? Mudah kaaan... Rutin detox yuk.
    .
    .
    .
    #tips #tipskecantikan #tipskesehatan #infokecantikan #infokesehatan #beautytips #beautyinfo #tipsmasker #tipskulitsehatalami #tipskulit #dailytips #tipsseharihari #tipsharian
    #instatoday #instatips #glumorytips #tipsskincare

    1 0 51 minutes ago
    BYE BYE MUKA PUCAT!!
.
Efek soft red Cherry Velvet ni just nice je tau! Tak terlampau merah, manis & natural je bile apply kat bibir 😉
.
Tengok si cantik manis cik azreen ni pakai faraalipbutter Cherry Velvet, nmpak sweet & manis je kan 🥰🥰
.
.
•faraalipbutter• Cherry Velvet berasaskan bahan-bahan semulajadi yang berkhasiat merawat bibir & menjadikan bibir pinkish semulajadi mengikut suhu + jenis darah 🍃.
.
.
.
🌸 Siapa yang berminat untuk pembelian boleh terus WHATSAPP 👇🏻
.
⬇
⬇
.
☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
.
.
🌸 Boleh terus klik link whatsapp kat profile bio @nuriz_bizonline , lagi senang 😉
.
.
.
.
#tutorialfaraalipbutter #faraalipbutter #faraalipbuttersquad #Prettysyndicatefamily

    BYE BYE MUKA PUCAT!!
    .
    Efek soft red Cherry Velvet ni just nice je tau! Tak terlampau merah, manis & natural je bile apply kat bibir 😉
    .
    Tengok si cantik manis cik azreen ni pakai faraalipbutter Cherry Velvet, nmpak sweet & manis je kan 🥰🥰
    .
    .
    •faraalipbutter• Cherry Velvet berasaskan bahan-bahan semulajadi yang berkhasiat merawat bibir & menjadikan bibir pinkish semulajadi mengikut suhu + jenis darah 🍃.
    .
    .
    .
    🌸 Siapa yang berminat untuk pembelian boleh terus WHATSAPP 👇🏻
    .


    .
    ☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
    ☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
    ☎ Whatsapp ⏩ 019-3415036 .
    .
    .
    🌸 Boleh terus klik link whatsapp kat profile bio @nuriz_bizonline , lagi senang 😉
    .
    .
    .
    .
    #tutorialfaraalipbutter #faraalipbutter #faraalipbuttersquad #Prettysyndicatefamily

    1 1 56 minutes ago
    Yang mana bentuk bibir kamu ?
.
.

    Yang mana bentuk bibir kamu ?
    .
    .

    126 3 57 minutes ago
    [ASYIK KUSAM AJE WAJAH SIS NI, DAH KENAPA?? 😩] Setiap hari bangun tidur aje, wajah mesti nampak kusam.  Dah macam-macam cara buat nak hilangkan tapi still nampak kusam.  Haa, kalau korang nak tau, banyak sebenarnya yang menjadi punca kulit boleh jadi kusam tau. 😳

Antara penyebab kulit jadi kusam adalah:

1.  Malas bersihkan wajah
Bila seharian kat luar rumah, konfem kotoran dan debu melekat kat wajah.  Akhirnya, jadi malas nak bersihkan muka.  Janganla macam tu sis. Sebaiknya buat double cleansing supaya wajah bersih dari solekan.  Buat dalam 2-3 kali sehari.

2.  Kurang gunakan skrub
Setakat bersihkan wajah aje buat apa kan?  Pakai skrub agar dapat singkirkan sel-sel kulit mati.  Buat 3-4 kali seminggu

3.  Kurang pakai pelembab
Kulit kusam terjadi disebabkan kurang hidrasi oleh kulit.  Jalan terbaik adalah gunakan pelembab yang sesuai dengan kulit. 
4.  Selalu tidur tak cukup
Dapatkan tidur yang cukup.  Kalau boleh bagi cukup 6-8 jam sehari.  Elakkan stress dan penggunaan telefon bimbit sebelum tidur agar tidur lebih nyenyak.

5.  Kurang pengambilan #DianzVitamin
Haa, ni paling penting.  Kalau korang dah jenis jarang consume #DianzVitamin mana taknya kulit jadi kusam.  Amalkan #DianzVitamin secara konsisten guys.  Pastikan juga jaga diet korang sepanjang pengambilan tu baru korang akan dapat kulit lebih peloles hokay! 😉

Bila korang dah kenal pasti punca kulit selalu kusam ni, apa kata lepas ni korang elakkan dari penyebab-penyebab ni.  Tukar gaya hidup korang and amalkan penyelesaian-penyelesaian yang dah diberikan.  InsyaAllah, kalau korang rajin amalkan kulit korang akan menjadi makin glowing dan sihat cantik sepanjang masa.  Jom jadi cantik! 😘
.
.
.
.
.
.
#dianzbachok #dianzvitamin #vitaminc #dianzkelantan #nanolightenercream #dianzmask #dianzvitamilk #dianzperfume #tipskecantikan #motivasikecantikan #jadicantik #nakcantik #aurawhite #dexandra #hilangjerawat #rahsiakulitputih #agentdianz #agendianz #seniorstokisdianz #stokisdianz #rich #millionaremindset #jadikaya #pendapatansampingan #blackhead #whitehead #ketiakberdaki #skincare

    [ASYIK KUSAM AJE WAJAH SIS NI, DAH KENAPA?? 😩] Setiap hari bangun tidur aje, wajah mesti nampak kusam.  Dah macam-macam cara buat nak hilangkan tapi still nampak kusam.  Haa, kalau korang nak tau, banyak sebenarnya yang menjadi punca kulit boleh jadi kusam tau. 😳

    Antara penyebab kulit jadi kusam adalah:

    1.  Malas bersihkan wajah
    Bila seharian kat luar rumah, konfem kotoran dan debu melekat kat wajah.  Akhirnya, jadi malas nak bersihkan muka.  Janganla macam tu sis. Sebaiknya buat double cleansing supaya wajah bersih dari solekan.  Buat dalam 2-3 kali sehari.

    2.  Kurang gunakan skrub
    Setakat bersihkan wajah aje buat apa kan?  Pakai skrub agar dapat singkirkan sel-sel kulit mati.  Buat 3-4 kali seminggu

    3.  Kurang pakai pelembab
    Kulit kusam terjadi disebabkan kurang hidrasi oleh kulit.  Jalan terbaik adalah gunakan pelembab yang sesuai dengan kulit.
    4.  Selalu tidur tak cukup
    Dapatkan tidur yang cukup.  Kalau boleh bagi cukup 6-8 jam sehari.  Elakkan stress dan penggunaan telefon bimbit sebelum tidur agar tidur lebih nyenyak.

    5.  Kurang pengambilan #DianzVitamin
    Haa, ni paling penting.  Kalau korang dah jenis jarang consume #DianzVitamin mana taknya kulit jadi kusam.  Amalkan #DianzVitamin secara konsisten guys.  Pastikan juga jaga diet korang sepanjang pengambilan tu baru korang akan dapat kulit lebih peloles hokay! 😉

    Bila korang dah kenal pasti punca kulit selalu kusam ni, apa kata lepas ni korang elakkan dari penyebab-penyebab ni.  Tukar gaya hidup korang and amalkan penyelesaian-penyelesaian yang dah diberikan.  InsyaAllah, kalau korang rajin amalkan kulit korang akan menjadi makin glowing dan sihat cantik sepanjang masa.  Jom jadi cantik! 😘
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    #dianzbachok #dianzvitamin #vitaminc #dianzkelantan #nanolightenercream #dianzmask #dianzvitamilk #dianzperfume #tipskecantikan #motivasikecantikan #jadicantik #nakcantik #aurawhite #dexandra #hilangjerawat #rahsiakulitputih #agentdianz #agendianz #seniorstokisdianz #stokisdianz #rich #millionaremindset #jadikaya #pendapatansampingan #blackhead #whitehead #ketiakberdaki #skincare

    0 0 58 minutes ago

Top #tipskecantikan posts

    PORI BESAR?
.
.
.Okawan merasa pori-pori besar mengganggu bukan? 😰
.
Pori-pori yang besar akan membuat tekstur wajah menjadi tidak mulus, wajah semakin mudah berminyak, dan juga gampang berjerawat. Agar pori-pori mengecil, kamu bisa membuat masker dengan bahan alami yang ada di rumah. 👇👇
.
1. Putih telur
Oleskan putih telur secara merata di wajah sebagai masker, diamkan selama 15 hingga 20 menit. Apabila kamu tidak tahan dengan bau amis khas telur, kamu bisa menambahkan air perasan jeruk nipis atau lemon sebanyak satu sendok makan. Bilas dengan air hangat.
.
2. Tomat 🍅
Blender tomat hingga halus dan teksturnya berubah menjadi seperti bubur. Oleskan di wajah dan diamkan selama 30 menit. Bilas wajah dengan air hangat setelahnya.
.
3. Es batu 
Bungkus es batu dengan kain, bisa sapu tangan ataupun handuk wajah. Oleskan es batu yang telah dibungkus kain secara perlahan ke area yang berpori besar dengan cara memberi tekanan ataupun menahannya lebih lama di area tersebut. Lakukan selama 15 menit dan ulangi secara rutin setiap pagi untuk hasil yang maksimal.
.
4. Minyak zaitun
Oleskan minyak zaitun ke seluruh permukaan wajah secara merata. Kamu juga bisa menambahkan madu. Diamkan selama beberapa menit, kemudian bilas hingga bersih.
.
Itu dia beberapa bahan alami yang bisa mengatasi masalah pori-pori membesar. Agar hasilnya terlihat lebih cepat, lakukan secara konsisten dan rutin. 😆
.
Selamat mencoba! Share dan tag ke teman atau kenalan kamu yuk! 🙌😁
.
 Credit : OkadocIndonesia #tipskesehatan #kesehatanwajah #poripori #mengecilkanporipori
#tipskecantikan #wajah #kecantikanwajah #sehat #cantik

    PORI BESAR?
    .
    .
    .Okawan merasa pori-pori besar mengganggu bukan? 😰
    .
    Pori-pori yang besar akan membuat tekstur wajah menjadi tidak mulus, wajah semakin mudah berminyak, dan juga gampang berjerawat. Agar pori-pori mengecil, kamu bisa membuat masker dengan bahan alami yang ada di rumah. 👇👇
    .
    1. Putih telur
    Oleskan putih telur secara merata di wajah sebagai masker, diamkan selama 15 hingga 20 menit. Apabila kamu tidak tahan dengan bau amis khas telur, kamu bisa menambahkan air perasan jeruk nipis atau lemon sebanyak satu sendok makan. Bilas dengan air hangat.
    .
    2. Tomat 🍅
    Blender tomat hingga halus dan teksturnya berubah menjadi seperti bubur. Oleskan di wajah dan diamkan selama 30 menit. Bilas wajah dengan air hangat setelahnya.
    .
    3. Es batu
    Bungkus es batu dengan kain, bisa sapu tangan ataupun handuk wajah. Oleskan es batu yang telah dibungkus kain secara perlahan ke area yang berpori besar dengan cara memberi tekanan ataupun menahannya lebih lama di area tersebut. Lakukan selama 15 menit dan ulangi secara rutin setiap pagi untuk hasil yang maksimal.
    .
    4. Minyak zaitun
    Oleskan minyak zaitun ke seluruh permukaan wajah secara merata. Kamu juga bisa menambahkan madu. Diamkan selama beberapa menit, kemudian bilas hingga bersih.
    .
    Itu dia beberapa bahan alami yang bisa mengatasi masalah pori-pori membesar. Agar hasilnya terlihat lebih cepat, lakukan secara konsisten dan rutin. 😆
    .
    Selamat mencoba! Share dan tag ke teman atau kenalan kamu yuk! 🙌😁
    .
    Credit : OkadocIndonesia #tipskesehatan #kesehatanwajah #poripori #mengecilkanporipori
    #tipskecantikan #wajah #kecantikanwajah #sehat #cantik

    2,776 13 22 hours ago
    Okawan merasa pori-pori besar mengganggu bukan? 😰
.
Pori-pori yang besar akan membuat tekstur wajah menjadi tidak mulus, wajah semakin mudah berminyak, dan juga gampang berjerawat. Agar pori-pori mengecil, kamu bisa membuat masker dengan bahan alami yang ada di rumah. 👇👇
.
1. Putih telur
Oleskan putih telur secara merata di wajah sebagai masker, diamkan selama 15 hingga 20 menit. Apabila kamu tidak tahan dengan bau amis khas telur, kamu bisa menambahkan air perasan jeruk nipis atau lemon sebanyak satu sendok makan. Bilas dengan air hangat.
.
2. Tomat 🍅
Blender tomat hingga halus dan teksturnya berubah menjadi seperti bubur. Oleskan di wajah dan diamkan selama 30 menit. Bilas wajah dengan air hangat setelahnya.
.
3. Es batu 
Bungkus es batu dengan kain, bisa sapu tangan ataupun handuk wajah. Oleskan es batu yang telah dibungkus kain secara perlahan ke area yang berpori besar dengan cara memberi tekanan ataupun menahannya lebih lama di area tersebut. Lakukan selama 15 menit dan ulangi secara rutin setiap pagi untuk hasil yang maksimal.
.
4. Minyak zaitun
Oleskan minyak zaitun ke seluruh permukaan wajah secara merata. Kamu juga bisa menambahkan madu. Diamkan selama beberapa menit, kemudian bilas hingga bersih.
.
Itu dia beberapa bahan alami yang bisa mengatasi masalah pori-pori membesar. Agar hasilnya terlihat lebih cepat, lakukan secara konsisten dan rutin. 😆
.
Selamat mencoba! Share dan tag ke teman atau kenalan kamu yuk! 🙌😁
.
#SehatAlaOkadoc #OkadocIndonesia #tipskesehatan #kesehatanwajah #poripori #mengecilkanporipori
#tipskecantikan #wajah #kecantikanwajah #sehat #cantik

    Okawan merasa pori-pori besar mengganggu bukan? 😰
    .
    Pori-pori yang besar akan membuat tekstur wajah menjadi tidak mulus, wajah semakin mudah berminyak, dan juga gampang berjerawat. Agar pori-pori mengecil, kamu bisa membuat masker dengan bahan alami yang ada di rumah. 👇👇
    .
    1. Putih telur
    Oleskan putih telur secara merata di wajah sebagai masker, diamkan selama 15 hingga 20 menit. Apabila kamu tidak tahan dengan bau amis khas telur, kamu bisa menambahkan air perasan jeruk nipis atau lemon sebanyak satu sendok makan. Bilas dengan air hangat.
    .
    2. Tomat 🍅
    Blender tomat hingga halus dan teksturnya berubah menjadi seperti bubur. Oleskan di wajah dan diamkan selama 30 menit. Bilas wajah dengan air hangat setelahnya.
    .
    3. Es batu
    Bungkus es batu dengan kain, bisa sapu tangan ataupun handuk wajah. Oleskan es batu yang telah dibungkus kain secara perlahan ke area yang berpori besar dengan cara memberi tekanan ataupun menahannya lebih lama di area tersebut. Lakukan selama 15 menit dan ulangi secara rutin setiap pagi untuk hasil yang maksimal.
    .
    4. Minyak zaitun
    Oleskan minyak zaitun ke seluruh permukaan wajah secara merata. Kamu juga bisa menambahkan madu. Diamkan selama beberapa menit, kemudian bilas hingga bersih.
    .
    Itu dia beberapa bahan alami yang bisa mengatasi masalah pori-pori membesar. Agar hasilnya terlihat lebih cepat, lakukan secara konsisten dan rutin. 😆
    .
    Selamat mencoba! Share dan tag ke teman atau kenalan kamu yuk! 🙌😁
    .
    #SehatAlaOkadoc #OkadocIndonesia #tipskesehatan #kesehatanwajah #poripori #mengecilkanporipori
    #tipskecantikan #wajah #kecantikanwajah #sehat #cantik

    3,408 26 15 July, 2019
    ❗️CUSHION PURBASARI 👍🏻 / 👎🏻❗️
.
.
.
Menurut aku cushionnya oke banget cukup ngecover, Bisa nutupin pori2 (big pore) sayang aja warnanya cuman 3 (skintone aku di pertengahan shade 1 dan 2 jadi kalo pakai shade 1 keputihan, shade 2 agak sedikit kegelapan 😆) Aku pakai shade no 2 Tapi Overall buat kalian yg punya masalah pori2 besar dan suka cushion yg ga terlalu matte, awet dan tahan lama, ini Solusinya!
Harganya juga affordable!
-
-
Mention temen kamu yang sering pakai produk Purbasari ❤️
Menurut kalian gmn? 👍🏻 atau 👎🏻
.
.
.
❤️PRODUCTS❤️
Clinique mositure surge
Benefit Poreffesional pearl shimmer
Purbasari Pore perfecting BB cushion
Makeover concealer
Pixy Twin Blush - 04
Hourglass ambient palette
Estee lauder double wear matte powder
Blackrouge triple contouring
Fenty Beauty Killawat
Colourpop UH HUH Honey
Syca Official Lip tint - Velvet pink
YSL beauty top secrets setting spray
.
.
.
Song: BIGGIE MAN - @stephanie_ghaida

    ❗️CUSHION PURBASARI 👍🏻 / 👎🏻❗️
    .
    .
    .
    Menurut aku cushionnya oke banget cukup ngecover, Bisa nutupin pori2 (big pore) sayang aja warnanya cuman 3 (skintone aku di pertengahan shade 1 dan 2 jadi kalo pakai shade 1 keputihan, shade 2 agak sedikit kegelapan 😆) Aku pakai shade no 2 Tapi Overall buat kalian yg punya masalah pori2 besar dan suka cushion yg ga terlalu matte, awet dan tahan lama, ini Solusinya!
    Harganya juga affordable!
    -
    -
    Mention temen kamu yang sering pakai produk Purbasari ❤️
    Menurut kalian gmn? 👍🏻 atau 👎🏻
    .
    .
    .
    ❤️PRODUCTS❤️
    Clinique mositure surge
    Benefit Poreffesional pearl shimmer
    Purbasari Pore perfecting BB cushion
    Makeover concealer
    Pixy Twin Blush - 04
    Hourglass ambient palette
    Estee lauder double wear matte powder
    Blackrouge triple contouring
    Fenty Beauty Killawat
    Colourpop UH HUH Honey
    Syca Official Lip tint - Velvet pink
    YSL beauty top secrets setting spray
    .
    .
    .
    Song: BIGGIE MAN - @stephanie_ghaida

    2,909 149 19 hours ago