Search Hashtag & User

#minyakherbaasmak Instagram Photos & Videos

minyakherbaasmak - 16.2k posts

Latest #minyakherbaasmak Posts

Advertisements

  • .
    Alhamdulillah... walau pun jarang promote. Minyak Herba Asmak sentiasa ada permintaan.
    Almaklum, cuaca sekarang tak menentu. Kejap panas, kejap hujan.
    .
    Minyak Herba Asmak, setia menanti pinangan uolls.
    .
    Roger makcik anytime, anywhere, everywhere 😘
    .
    =-=-=-=-=-=--=-=-=-=
    MINYAK HERBA ASMAK
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    3 ramuan utama:
    .
    1. Minyak Zaitun
    2. Gamat Gold
    3. Habbatus Sauda
    .
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    TESTIMONI TERKINI
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    .
    "Wa’alaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna. Anak2 sy jarang dah batuk2. Yang kakak nye dulu ada asma. Alhamdulillah sekarang dah ok.
    Saya memang kerap sapu kat dada dorg. Syukur lah berkesan tak perlu ambil neb lagi. Anak2 sy skrg dah membesar dengan sihat. .
    Tiap2 kali lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan."
    .
    .
    .
    #AsmakByMHAMsb
    #1Rumah1MHAM
    #MinyakHerbaAsmak
    #Naturalwithasmak
  • .
Alhamdulillah... walau pun jarang promote. Minyak Herba Asmak sentiasa ada permintaan. 
Almaklum, cuaca sekarang tak menentu. Kejap panas, kejap hujan.
.
Minyak Herba Asmak, setia menanti pinangan uolls.
.
Roger makcik anytime, anywhere, everywhere 😘
.
=-=-=-=-=-=--=-=-=-=
MINYAK HERBA ASMAK
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
3 ramuan utama:
.
1. Minyak Zaitun
2. Gamat Gold
3. Habbatus Sauda
.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
TESTIMONI TERKINI
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
.
"Wa’alaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna. Anak2 sy jarang dah batuk2. Yang kakak nye dulu ada asma. Alhamdulillah sekarang dah ok.
Saya memang kerap sapu kat dada dorg. Syukur lah berkesan tak perlu ambil neb lagi. Anak2 sy skrg dah membesar dengan sihat. .
Tiap2 kali lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan."
.
.
.
#AsmakByMHAMsb
#1Rumah1MHAM
#MinyakHerbaAsmak
#Naturalwithasmak
  •  1  0 19 minutes ago
  • Alhamdulillah... walau pun jarang promote.
    Minyak Herba Asmak sentiasa ada permintaan.
    Almaklum, cuaca sekarang tak menentu.
    Kejap panas, kejap hujan.

    Minyak Herba Asmak, setia menanti pinangan uolls.

    Roger makcik anytime, anywhere, everywhere 😘
    .
    =-=-=-=-=-=--=-=-=-=
    MINYAK HERBA ASMAK
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    3 ramuan utama:

    1. Minyak Zaitun
    2. Gamat Gold
    3. Habbatus Sauda .
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    TESTIMONI TERKINI
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    .
    “Wa’alaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna. Anak2 sy jarang dah batuk2. Yang kakak nye dulu ada asma. Alhamdulillah sekarang dah ok.
    Saya memang kerap sapu kat dada dorg. Syukur lah berkesan tak perlu ambil neb lagi. Anak2 sy skrg dah membesar dengan sihat.
    Tiap2 kali lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan." .
    .

    #AsmakByMHAMsb
    #1Rumah1MHAM
    #MinyakHerbaAsmak
    #MakcikAsmak
    #poskeseluruhmalaysia
    #codputrajaya
    #jubahmalaysiaonline
  • Alhamdulillah... walau pun jarang promote.
Minyak Herba Asmak sentiasa ada permintaan. 
Almaklum, cuaca sekarang tak menentu.
Kejap panas, kejap hujan.

Minyak Herba Asmak, setia menanti pinangan uolls.

Roger makcik anytime, anywhere, everywhere 😘
.
=-=-=-=-=-=--=-=-=-=
MINYAK HERBA ASMAK
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
3 ramuan utama:

1. Minyak Zaitun
2. Gamat Gold
3. Habbatus Sauda .
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
TESTIMONI TERKINI
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
.
“Wa’alaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna. Anak2 sy jarang dah batuk2. Yang kakak nye dulu ada asma. Alhamdulillah sekarang dah ok.
Saya memang kerap sapu kat dada dorg. Syukur lah berkesan tak perlu ambil neb lagi. Anak2 sy skrg dah membesar dengan sihat. 
Tiap2 kali lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan." .
.

#AsmakByMHAMsb
#1Rumah1MHAM
#MinyakHerbaAsmak
#MakcikAsmak
#poskeseluruhmalaysia 
#codputrajaya 
#jubahmalaysiaonline
  •  1  0 47 minutes ago

Advertisements

  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

    Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda.
    Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari.
    Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
    ✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
    ✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
    ✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
    ✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
    ✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

    Semoga bermanfaat 😊

    #InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    Sumber : Babycenter.com
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda. 
Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari. 
Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

Semoga bermanfaat 😊

#InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
Sumber : Babycenter.com
  •  0  0 2 hours ago
  • NAK GUNA UBAT GIGI APA YA UNTUK ANAK SAYA?

    Harini saya nak share mengenai pemilihan ubat gigi yang sesuai dengan si comel anda.
    Takkan nak gunakan darlie atau colgate untuk si comel anda. Bahaya tu.

    Dalam ubat gigi, kandungan yang penting adalah fluorida. Fluorida adalah bahan aktif dalam ubat gigi yang membantu mencegah pereputan gigi. Tetapi ia juga boleh membahayakan jika digunakan terlalu banyak.
    Sewaktu memilih ubat gigi, semak kadar fluorida yang tertera di bungkusan: ➡ Kanak-kanak di bawah tiga tahun sepatutnya menggunakan ubat gigi dengan kadar fluorida yang rendah iaitu kira-kira 1000ppm (bahagian per sejuta). ➡ Kanak-kanak berusia lebih tiga tahun boleh menggunakan ubat gigi biasa, dengan syarat kadar fluoridanya tidak melebihi antara 1350ppm dan 1500ppm.

    Gunakan sedikit sahaja ubat gigi seperti dicadangkan dan galakkan si comel meludah semula. Jika anda ikuti garis panduan ini, ubat gigi berfluorida rendah dan ubat gigi biasa adalah selamat digunakan, termasuklah di mana jika fluorida telah dicampurkan di dalam air.

    Menelan sejumlah besar fluorida boleh merosakkan gigi, menyebabkan warna gigi tidak sekata, malah boleh juga menyebabkan muntah-muntah dan cirit birit. ❌ Elakkan juga memilih ubat gigi dengan perisa buah-buahan supaya anak-anak anda tahu ubat gigi bukanlah makanan. ❌

    Jika si comel masih lagi menelan ubat gigi, bertukarlah kepada jenama yang mempunyai kadar fluorida 550ppm atau kurang.

    Lepasni dah tahu dah nak pilih ubat gigi yang sesuai untuk si comel anda. 😊

    Jadilah ibu bapa yang bijak dan peka.

    Next post saya akan kongsikan cara menggosok gigi si comel anda dengan betul
    Stay tuned !

    #InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak

    Sumber : Babycenter.com
  • NAK GUNA UBAT GIGI APA YA UNTUK ANAK SAYA?

Harini saya nak share mengenai pemilihan ubat gigi yang sesuai dengan si comel anda. 
Takkan nak gunakan darlie atau colgate untuk si comel anda. Bahaya tu.

Dalam ubat gigi, kandungan yang penting adalah fluorida. Fluorida adalah bahan aktif dalam ubat gigi yang membantu mencegah pereputan gigi. Tetapi ia juga boleh membahayakan jika digunakan terlalu banyak. 
Sewaktu memilih ubat gigi, semak kadar fluorida yang tertera di bungkusan: ➡ Kanak-kanak di bawah tiga tahun sepatutnya menggunakan ubat gigi dengan kadar fluorida yang rendah iaitu kira-kira 1000ppm (bahagian per sejuta). ➡ Kanak-kanak berusia lebih tiga tahun boleh menggunakan ubat gigi biasa, dengan syarat kadar fluoridanya tidak melebihi antara 1350ppm dan 1500ppm.

Gunakan sedikit sahaja ubat gigi seperti dicadangkan dan galakkan si comel meludah semula. Jika anda ikuti garis panduan ini, ubat gigi berfluorida rendah dan ubat gigi biasa adalah selamat digunakan, termasuklah di mana jika fluorida telah dicampurkan di dalam air.

Menelan sejumlah besar fluorida boleh merosakkan gigi, menyebabkan warna gigi tidak sekata, malah boleh juga menyebabkan muntah-muntah dan cirit birit. ❌ Elakkan juga memilih ubat gigi dengan perisa buah-buahan supaya anak-anak anda tahu ubat gigi bukanlah makanan. ❌

Jika si comel masih lagi menelan ubat gigi, bertukarlah kepada jenama yang mempunyai kadar fluorida 550ppm atau kurang.

Lepasni dah tahu dah nak pilih ubat gigi yang sesuai untuk si comel anda. 😊

Jadilah ibu bapa yang bijak dan peka.

Next post saya akan kongsikan cara menggosok gigi si comel anda dengan betul 
Stay tuned !

#InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak

Sumber : Babycenter.com
  •  2  0 2 hours ago
  • SYUKUR ANAK TAK PERLU NEB LAGI SETELAH SAPU MINYAK HERBA ASMAK.

    Minyak Herba Asmak boleh guna untuk semua golongan <3
    ✔dewasa
    ✔warga emas
    ✔kanak-kanak
    ✔bayi baru lahir

    Tiada lagi⤵️⤵️
    ❌batuk berkahak
    ❌Resdung
    ❌mudah terkena asma
    ❌Sembelit
    ❌Buasir

    Masih ragu-ragu?saya juga pengguna tegar Minyak Herba Asmak. Ribuan Testimonial dah kami terima.
    Utk [email protected] pesanan⤵️⤵️⤵️
    wasap.my/601111469904/MinyakAsmak
    wasap.my/601111469904/MinyakAsmak
    wasap.my/601111469904/MinyakAsmak

    #MurMur
    #MinyakHerbaAsmak
    #Senai
    #Kulai
    #BatukKahak
    #Asthma
    #Semput
    #Habbatussauda
    #Meletop
    #BiarApaOrangKata
  • SYUKUR ANAK TAK PERLU NEB LAGI SETELAH SAPU MINYAK HERBA ASMAK.

Minyak Herba Asmak boleh guna untuk semua golongan <3
✔dewasa
✔warga emas
✔kanak-kanak
✔bayi baru lahir

Tiada lagi⤵️⤵️
❌batuk berkahak
❌Resdung
❌mudah terkena asma
❌Sembelit
❌Buasir

Masih ragu-ragu?saya juga pengguna tegar Minyak Herba Asmak. Ribuan Testimonial dah kami terima. 
Utk pertanyaan@ pesanan⤵️⤵️⤵️
wasap.my/601111469904/MinyakAsmak
wasap.my/601111469904/MinyakAsmak
wasap.my/601111469904/MinyakAsmak

#MurMur
#MinyakHerbaAsmak
#Senai 
#Kulai
#BatukKahak
#Asthma
#Semput
#Habbatussauda
#Meletop
#BiarApaOrangKata
  •  6  0 2 hours ago

Advertisements

  • BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
    Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~ =-=-=-=-=-=--=-=-=-=
    MINYAK HERBA ASMAK
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    3 ramuan utama:

    1. Minyak Zaitun
    2. Gamat Gold
    3. Habbatus Sauda =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    TESTIMONIAL TERKINI
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    "Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"

    #MHAMsb
    #1Rumah1MHAM
    #MHOME
    #MinyakHerbaAsmak
    #produkhalal
    #produkmalaysia
    #produkberkualiti
    #penawar
    #kesihatanunggul
    #sihat #cantik

    Berminat?
    Cuba sebotol nak?
    Whatsapp ➡ 01156509005 📲📲📲
  • BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~ =-=-=-=-=-=--=-=-=-=
MINYAK HERBA ASMAK
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
3 ramuan utama:

1. Minyak Zaitun
2. Gamat Gold
3. Habbatus Sauda =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
TESTIMONIAL TERKINI
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
"Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"

#MHAMsb
#1Rumah1MHAM
#MHOME
#MinyakHerbaAsmak
#produkhalal
#produkmalaysia
#produkberkualiti
#penawar
#kesihatanunggul
#sihat #cantik

Berminat? 
Cuba sebotol nak? 
Whatsapp ➡ 01156509005 📲📲📲
  •  2  0 2 hours ago
  • BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
    Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~ =-=-=-=-=-=--=-=-=-=
    MINYAK HERBA ASMAK
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    3 ramuan utama:

    1. Minyak Zaitun
    2. Gamat Gold
    3. Habbatus Sauda =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    TESTIMONIAL TERKINI
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    "Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"

    #MHAMsb
    #1Rumah1MHAM
    #MHOME
    #MinyakHerbaAsmak
    #produkhalal
    #produkmalaysia
    #produkberkualiti
    #penawar
    #kesihatanunggul
    #sihat #cantik

    Berminat?
    Cuba sebotol nak?
    Whatsapp ➡ 01156509005 📲📲📲
  • BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~ =-=-=-=-=-=--=-=-=-=
MINYAK HERBA ASMAK
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
3 ramuan utama:

1. Minyak Zaitun
2. Gamat Gold
3. Habbatus Sauda =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
TESTIMONIAL TERKINI
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
"Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"

#MHAMsb
#1Rumah1MHAM
#MHOME
#MinyakHerbaAsmak
#produkhalal
#produkmalaysia
#produkberkualiti
#penawar
#kesihatanunggul
#sihat #cantik

Berminat? 
Cuba sebotol nak? 
Whatsapp ➡ 01156509005 📲📲📲
  •  1  2 2 hours ago
  • BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
    Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~ =-=-=-=-=-=--=-=-=-=
    MINYAK HERBA ASMAK
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    3 ramuan utama:

    1. Minyak Zaitun
    2. Gamat Gold
    3. Habbatus Sauda =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    TESTIMONIAL TERKINI
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    "Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"

    #MHAMsb
    #1Rumah1MHAM
    #MHOME
    #MinyakHerbaAsmak
    #produkhalal
    #produkmalaysia
    #produkberkualiti
    #penawar
    #kesihatanunggul
    #sihat #cantik

    Berminat?
    Cuba sebotol nak?
    Whatsapp ➡ 01156509005 📲📲📲
  • BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~ =-=-=-=-=-=--=-=-=-=
MINYAK HERBA ASMAK
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
3 ramuan utama:

1. Minyak Zaitun
2. Gamat Gold
3. Habbatus Sauda =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
TESTIMONIAL TERKINI
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
"Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"

#MHAMsb
#1Rumah1MHAM
#MHOME
#MinyakHerbaAsmak
#produkhalal
#produkmalaysia
#produkberkualiti
#penawar
#kesihatanunggul
#sihat #cantik

Berminat? 
Cuba sebotol nak? 
Whatsapp ➡ 01156509005 📲📲📲
  •  1  0 2 hours ago
  • 🌴REDAKAN semput Anak Anda Sekarang.🌴 🌿hanya Dengan SAPU, TITIS, GOSOK~
    MINYAK HERBA ASMAK~ 🌿Diadun dengan Habbatus Sauda 🌿Ditambah baik dengan Gamat Gold 🌿Disempurnakan dengan Minyak Zaitun 🌿Demi memastikan #MINYAKHERBAASMAK
    🖤. 🌹Lebih Berkesan
    🖤. 🌹Lebih power 🖤. 🌹Lebih Berbaloi Dimiliki 🌿pastikan 1 RUMAH~1 MHAM!

    www.wasap.my/60143665197 ❝ Saya memang guna ubat ni dah dekat 6 bulan. Saya guna pada anak saya umur 5 tahun yang ada asma. Semenjak pakai Minyak Herba Asmak ni dia dah jarang pakai gas ❞
    ~ Nurul, Ampang
    .
    ❝ Perubahan pada anak saya yang sakit asma memang ketara lepas guna Minyak Herba Asmak ni ❞
    ~ Rahman, Melaka .
    Seminggu puasa rasa macam mau demam ada batuk2 sakit tekak. Saya sapu Minyak Herba Asmak dan minum Madu Asli Asmak. Alhamdulillah tidak sampai seminggu batuk demam dan sakit tekak sembuh.
    ~ Shakynah, Ranau
    .
    #MHAM
    #MHOME
    #1Rumah1MHAM
    #ASMAKbyMHAMsb
    #Asmak
  • 🌴REDAKAN semput Anak Anda Sekarang.🌴 🌿hanya Dengan SAPU, TITIS, GOSOK~
MINYAK HERBA ASMAK~ 🌿Diadun dengan Habbatus Sauda 🌿Ditambah baik dengan Gamat Gold 🌿Disempurnakan dengan Minyak Zaitun 🌿Demi memastikan #MINYAKHERBAASMAK
🖤. 🌹Lebih Berkesan
🖤. 🌹Lebih power 🖤. 🌹Lebih Berbaloi Dimiliki 🌿pastikan 1 RUMAH~1 MHAM!

www.wasap.my/60143665197 ❝ Saya memang guna ubat ni dah dekat 6 bulan. Saya guna pada anak saya umur 5 tahun yang ada asma. Semenjak pakai Minyak Herba Asmak ni dia dah jarang pakai gas ❞
~ Nurul, Ampang
.
❝ Perubahan pada anak saya yang sakit asma memang ketara lepas guna Minyak Herba Asmak ni ❞
~ Rahman, Melaka .
Seminggu puasa rasa macam mau demam ada batuk2 sakit tekak. Saya sapu Minyak Herba Asmak dan minum Madu Asli Asmak. Alhamdulillah tidak sampai seminggu batuk demam dan sakit tekak sembuh.
~ Shakynah, Ranau
.
#MHAM
#MHOME
#1Rumah1MHAM
#ASMAKbyMHAMsb
#Asmak
  •  3  0 3 hours ago
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

    Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda.
    Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari.
    Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
    ✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
    ✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
    ✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
    ✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
    ✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

    Semoga bermanfaat 😊

    #InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    Sumber : Babycenter.com
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda. 
Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari. 
Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

Semoga bermanfaat 😊

#InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
Sumber : Babycenter.com
  •  3  1 3 hours ago
  • BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
    Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~
    Sila wasap nombor ni cepat!
    link wasap / nombor telefon
    =-=-=-=-=-=--=-=-=-=
    MINYAK HERBA ASMAK
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    3 ramuan utama:

    1. Minyak Zaitun
    2. Gamat Gold
    3. Habbatus Sauda =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    TESTIMONIAL TERKINI
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    "Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"
    =-=-=-=-=-=-=
    HUBUNGI
    =-=-=-=-=-=-=
    Sila wasap nombor ni cepat!

    WWW.wasap.my/60143665197

    #MHAMsb
    #1Rumah1MHAM
    #MHOME
    #MinyakHerbaAsmak
  • BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~
Sila wasap nombor ni cepat!
link wasap / nombor telefon
=-=-=-=-=-=--=-=-=-=
MINYAK HERBA ASMAK
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
3 ramuan utama:

1. Minyak Zaitun
2. Gamat Gold
3. Habbatus Sauda =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
TESTIMONIAL TERKINI
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
"Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"
=-=-=-=-=-=-=
HUBUNGI
=-=-=-=-=-=-=
Sila wasap nombor ni cepat!

WWW.wasap.my/60143665197

#MHAMsb
#1Rumah1MHAM
#MHOME
#MinyakHerbaAsmak
  •  3  1 3 hours ago
  • SAYA TAKUTLAH NAK BERSIHKAN GIGI ANAK SAYA

    Benda ni biasa terjadi dikalangan ibu bapa. Nak pula si comel tak reti duduk diam lagilah merisaukan ibu bapa di luar sana.

    Apa yang ibu bapa diluar sana boleh buat ialah cubalah membentuk tabiat menggosok gigi bayi anda dua kali sehari. Lakukan sekali pada waktu pagi, pada masa yang sesuai dengan rutin anda. Bersihkan sekali lagi sebelum masuk tidur, selepas si comel minum.
    Langkah memberus gigi si manja anda : ✅ Letakkan satu lapisan nipis ubat gigi pada berus gigi. Ia sepatutnya memenuhi kurang daripada tiga suku bulu kejur berus gigi. ✅ Gosok dengan gerakan membulat secara lembut. Tumpukan pada bahagian di mana gigi dan gusi bercantum. Ingatlah, semasa gigi sedang tumbuh, gusinya akan terasa sakit sedikit, jadi pastikan anda tidak menggosok terlalu kuat. ✅ Setelah selesai, pastikan si comel meludah semula ubat gigi, tetapi jangan membilas mulutnya dengan terlalu banyak air. Membilas selepas memberus gigi didapati mengurangkan keberkesanan ubat gigi.

    Dengan meriba bayi anda secara menghadap ke depan, anda akan lebih mudah membersihkan giginya. Posisi ini juga sesuai apabila bayi anda telah membesar menjadi kanak-kanak.

    Jika si comel enggan giginya digosok, berikannya sebatang berus gigi untuk dipegang. Dia akan rasa seperti dia mengawal keadaan. Benarkan dia menggosok giginya dahulu, kemudian anda pula membersihkan giginya.
    Semoga bermanfaat 😇

    #InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    Sumber : Babycenter.com
  • SAYA TAKUTLAH NAK BERSIHKAN GIGI ANAK SAYA

Benda ni biasa terjadi dikalangan ibu bapa. Nak pula si comel tak reti duduk diam lagilah merisaukan ibu bapa di luar sana.

Apa yang ibu bapa diluar sana boleh buat ialah cubalah membentuk tabiat menggosok gigi bayi anda dua kali sehari. Lakukan sekali pada waktu pagi, pada masa yang sesuai dengan rutin anda. Bersihkan sekali lagi sebelum masuk tidur, selepas si comel minum. 
Langkah memberus gigi si manja anda : ✅ Letakkan satu lapisan nipis ubat gigi pada berus gigi. Ia sepatutnya memenuhi kurang daripada tiga suku bulu kejur berus gigi. ✅ Gosok dengan gerakan membulat secara lembut. Tumpukan pada bahagian di mana gigi dan gusi bercantum. Ingatlah, semasa gigi sedang tumbuh, gusinya akan terasa sakit sedikit, jadi pastikan anda tidak menggosok terlalu kuat. ✅ Setelah selesai, pastikan si comel meludah semula ubat gigi, tetapi jangan membilas mulutnya dengan terlalu banyak air. Membilas selepas memberus gigi didapati mengurangkan keberkesanan ubat gigi.

Dengan meriba bayi anda secara menghadap ke depan, anda akan lebih mudah membersihkan giginya. Posisi ini juga sesuai apabila bayi anda telah membesar menjadi kanak-kanak.

Jika si comel enggan giginya digosok, berikannya sebatang berus gigi untuk dipegang. Dia akan rasa seperti dia mengawal keadaan. Benarkan dia menggosok giginya dahulu, kemudian anda pula membersihkan giginya. 
Semoga bermanfaat 😇

#InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
Sumber : Babycenter.com
  •  2  1 3 hours ago
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

    Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda.
    Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari.
    Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
    ✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
    ✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
    ✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
    ✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
    ✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

    Semoga bermanfaat 😊

    #InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    Sumber : Babycenter.com
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda. 
Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari. 
Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

Semoga bermanfaat 😊

#InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
Sumber : Babycenter.com
  •  0  0 3 hours ago

Advertisements

  • BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
    Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~
    Sila wasap nombor ni cepat!
    link wasap / nombor telefon
    =-=-=-=-=-=--=-=-=-=
    MINYAK HERBA ASMAK
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    3 ramuan utama:

    1. Minyak Zaitun
    2. Gamat Gold
    3. Habbatus Sauda =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    TESTIMONIAL TERKINI
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    "Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"
    =-=-=-=-=-=-=
    HUBUNGI
    =-=-=-=-=-=-=
    Sila wasap nombor ni cepat!
    www.wasap.my/60123287030
    #MHAMsb
    #1Rumah1MHAM
    #MHOME
    #MinyakHerbaAsmak
  • BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~
Sila wasap nombor ni cepat!
link wasap / nombor telefon
=-=-=-=-=-=--=-=-=-=
MINYAK HERBA ASMAK
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
3 ramuan utama:

1. Minyak Zaitun
2. Gamat Gold
3. Habbatus Sauda =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
TESTIMONIAL TERKINI
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
"Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"
=-=-=-=-=-=-=
HUBUNGI
=-=-=-=-=-=-=
Sila wasap nombor ni cepat!
www.wasap.my/60123287030
#MHAMsb
#1Rumah1MHAM
#MHOME
#MinyakHerbaAsmak
  •  0  0 4 hours ago
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

    Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda.
    Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari.
    Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
    ✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
    ✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
    ✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
    ✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
    ✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

    Semoga bermanfaat 😊

    #InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    Sumber : Babycenter.com
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda. 
Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari. 
Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

Semoga bermanfaat 😊

#InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
Sumber : Babycenter.com
  •  0  0 4 hours ago
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

    Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda.
    Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari.
    Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
    ✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
    ✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
    ✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
    ✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
    ✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

    Semoga bermanfaat 😊

    #InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    Sumber : Babycenter.com
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda. 
Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari. 
Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

Semoga bermanfaat 😊

#InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
Sumber : Babycenter.com
  •  0  0 4 hours ago
  • Macam mana Minyak Herba Asmak boleh bantu menghilangkan kahak?

    Meh sini nak jelaskan. Minyak Asmak ada bahan semulajadi yang premium seperti habbatussauda,minyak zaitun,gamat dan minyak kelapa dara yang bagus untuk selsema batuk kahak.

    Jadi caranya, hanya sapu Minyak Asmak secara konsisten dan kerap pada dada, hidung, kaki, leher dan belakang.

    Ia akan membantu untuk MENCAIRKAN KAHAK tersebut.

    Bila dah cair, ia akan mudah untuk dikeluarkan dengan

    1. Muntah -sebab bila kita pun rasa ada cecair banyak dalam tekak, rse nk muntah. Macam tu jugak baby.

    2. Melalui najis. - bila dah cair kahak, dia boleh turun melalui najis jugak. Sebab itulah ada najis yang berlendir

    3. Melalui hingus -Jangan terkejut pulak lepas sapu Minyak Asmak, hingus makin banyak. Sebabnya kahak tu dah cair. Tugas parents kena sedut hingus. Kalau tak dia akan berkumpul jadi kahak balik.

    Lain budak, lain cara untuk dia keluarkan kahak tersebut. Jadi kita kena perhatikan anak kita jenis mcm mne. Kalau mudah ikut najis xpe. Tapi kalu melalui hingus, mak ayah kena sedut hingus tu.

    Jangan biarkan kahak lama dalam dada, boleh menyebabkan jangkitan paru-paru, serta masalah lain yang lebih serius. Jom ikhtiar.

    #MinyakHerbaAsmak #penawar #islam #halal #kesihatanunggul #sihat #cantik #produkberkualiti #mujarab

    www.wasap.my/601156509005
  • Macam mana Minyak Herba Asmak boleh bantu menghilangkan kahak?

Meh sini nak jelaskan. Minyak Asmak ada bahan semulajadi yang premium seperti habbatussauda,minyak zaitun,gamat dan minyak kelapa dara yang bagus untuk selsema batuk kahak.

Jadi caranya, hanya sapu Minyak Asmak secara konsisten dan kerap pada dada, hidung, kaki, leher dan belakang.

Ia akan membantu untuk MENCAIRKAN KAHAK tersebut.

Bila dah cair, ia akan mudah untuk dikeluarkan dengan

1. Muntah -sebab bila kita pun rasa ada cecair banyak dalam tekak, rse nk muntah. Macam tu jugak baby.

2. Melalui najis. - bila dah cair kahak, dia boleh turun melalui najis jugak. Sebab itulah ada najis yang berlendir

3. Melalui hingus -Jangan terkejut pulak lepas sapu Minyak Asmak, hingus makin banyak. Sebabnya kahak tu dah cair. Tugas parents kena sedut hingus. Kalau tak dia akan berkumpul jadi kahak balik.

Lain budak, lain cara untuk dia keluarkan kahak tersebut. Jadi kita kena perhatikan anak kita jenis mcm mne. Kalau mudah ikut najis xpe. Tapi kalu melalui hingus, mak ayah kena sedut hingus tu.

Jangan biarkan kahak lama dalam dada, boleh menyebabkan jangkitan paru-paru, serta masalah lain yang lebih serius. Jom ikhtiar.

#MinyakHerbaAsmak #penawar #islam #halal #kesihatanunggul #sihat #cantik #produkberkualiti #mujarab

www.wasap.my/601156509005
  •  2  0 4 hours ago
  • Macam mana Minyak Herba Asmak boleh bantu menghilangkan kahak?

    Meh sini nak jelaskan. Minyak Asmak ada bahan semulajadi yang premium seperti habbatussauda,minyak zaitun,gamat dan minyak kelapa dara yang bagus untuk selsema batuk kahak.

    Jadi caranya, hanya sapu Minyak Asmak secara konsisten dan kerap pada dada, hidung, kaki, leher dan belakang.

    Ia akan membantu untuk MENCAIRKAN KAHAK tersebut.

    Bila dah cair, ia akan mudah untuk dikeluarkan dengan

    1. Muntah -sebab bila kita pun rasa ada cecair banyak dalam tekak, rse nk muntah. Macam tu jugak baby.

    2. Melalui najis. - bila dah cair kahak, dia boleh turun melalui najis jugak. Sebab itulah ada najis yang berlendir

    3. Melalui hingus -Jangan terkejut pulak lepas sapu Minyak Asmak, hingus makin banyak. Sebabnya kahak tu dah cair. Tugas parents kena sedut hingus. Kalau tak dia akan berkumpul jadi kahak balik.

    Lain budak, lain cara untuk dia keluarkan kahak tersebut. Jadi kita kena perhatikan anak kita jenis mcm mne. Kalau mudah ikut najis xpe. Tapi kalu melalui hingus, mak ayah kena sedut hingus tu.

    Jangan biarkan kahak lama dalam dada, boleh menyebabkan jangkitan paru-paru, serta masalah lain yang lebih serius. Jom ikhtiar.

    #MinyakHerbaAsmak #penawar #islam #halal #kesihatanunggul #sihat #cantik #produkberkualiti #mujarab

    www.wasap.my/601156509005
  • Macam mana Minyak Herba Asmak boleh bantu menghilangkan kahak?

Meh sini nak jelaskan. Minyak Asmak ada bahan semulajadi yang premium seperti habbatussauda,minyak zaitun,gamat dan minyak kelapa dara yang bagus untuk selsema batuk kahak.

Jadi caranya, hanya sapu Minyak Asmak secara konsisten dan kerap pada dada, hidung, kaki, leher dan belakang.

Ia akan membantu untuk MENCAIRKAN KAHAK tersebut.

Bila dah cair, ia akan mudah untuk dikeluarkan dengan

1. Muntah -sebab bila kita pun rasa ada cecair banyak dalam tekak, rse nk muntah. Macam tu jugak baby.

2. Melalui najis. - bila dah cair kahak, dia boleh turun melalui najis jugak. Sebab itulah ada najis yang berlendir

3. Melalui hingus -Jangan terkejut pulak lepas sapu Minyak Asmak, hingus makin banyak. Sebabnya kahak tu dah cair. Tugas parents kena sedut hingus. Kalau tak dia akan berkumpul jadi kahak balik.

Lain budak, lain cara untuk dia keluarkan kahak tersebut. Jadi kita kena perhatikan anak kita jenis mcm mne. Kalau mudah ikut najis xpe. Tapi kalu melalui hingus, mak ayah kena sedut hingus tu.

Jangan biarkan kahak lama dalam dada, boleh menyebabkan jangkitan paru-paru, serta masalah lain yang lebih serius. Jom ikhtiar.

#MinyakHerbaAsmak #penawar #islam #halal #kesihatanunggul #sihat #cantik #produkberkualiti #mujarab

www.wasap.my/601156509005
  •  2  3 4 hours ago
  • Macam mana Minyak Herba Asmak boleh bantu menghilangkan kahak?

    Meh sini nak jelaskan. Minyak Asmak ada bahan semulajadi yang premium seperti habbatussauda,minyak zaitun,gamat dan minyak kelapa dara yang bagus untuk selsema batuk kahak.

    Jadi caranya, hanya sapu Minyak Asmak secara konsisten dan kerap pada dada, hidung, kaki, leher dan belakang.

    Ia akan membantu untuk MENCAIRKAN KAHAK tersebut.

    Bila dah cair, ia akan mudah untuk dikeluarkan dengan

    1. Muntah -sebab bila kita pun rasa ada cecair banyak dalam tekak, rse nk muntah. Macam tu jugak baby.

    2. Melalui najis. - bila dah cair kahak, dia boleh turun melalui najis jugak. Sebab itulah ada najis yang berlendir

    3. Melalui hingus -Jangan terkejut pulak lepas sapu Minyak Asmak, hingus makin banyak. Sebabnya kahak tu dah cair. Tugas parents kena sedut hingus. Kalau tak dia akan berkumpul jadi kahak balik.

    Lain budak, lain cara untuk dia keluarkan kahak tersebut. Jadi kita kena perhatikan anak kita jenis mcm mne. Kalau mudah ikut najis xpe. Tapi kalu melalui hingus, mak ayah kena sedut hingus tu.

    Jangan biarkan kahak lama dalam dada, boleh menyebabkan jangkitan paru-paru, serta masalah lain yang lebih serius. Jom ikhtiar.

    #MinyakHerbaAsmak #penawar #islam #halal #kesihatanunggul #sihat #cantik #produkberkualiti #mujarab

    www.wasap.my/601156509005
  • Macam mana Minyak Herba Asmak boleh bantu menghilangkan kahak?

Meh sini nak jelaskan. Minyak Asmak ada bahan semulajadi yang premium seperti habbatussauda,minyak zaitun,gamat dan minyak kelapa dara yang bagus untuk selsema batuk kahak.

Jadi caranya, hanya sapu Minyak Asmak secara konsisten dan kerap pada dada, hidung, kaki, leher dan belakang.

Ia akan membantu untuk MENCAIRKAN KAHAK tersebut.

Bila dah cair, ia akan mudah untuk dikeluarkan dengan

1. Muntah -sebab bila kita pun rasa ada cecair banyak dalam tekak, rse nk muntah. Macam tu jugak baby.

2. Melalui najis. - bila dah cair kahak, dia boleh turun melalui najis jugak. Sebab itulah ada najis yang berlendir

3. Melalui hingus -Jangan terkejut pulak lepas sapu Minyak Asmak, hingus makin banyak. Sebabnya kahak tu dah cair. Tugas parents kena sedut hingus. Kalau tak dia akan berkumpul jadi kahak balik.

Lain budak, lain cara untuk dia keluarkan kahak tersebut. Jadi kita kena perhatikan anak kita jenis mcm mne. Kalau mudah ikut najis xpe. Tapi kalu melalui hingus, mak ayah kena sedut hingus tu.

Jangan biarkan kahak lama dalam dada, boleh menyebabkan jangkitan paru-paru, serta masalah lain yang lebih serius. Jom ikhtiar.

#MinyakHerbaAsmak #penawar #islam #halal #kesihatanunggul #sihat #cantik #produkberkualiti #mujarab

www.wasap.my/601156509005
  •  1  0 4 hours ago
  • SAYA TAKUTLAH NAK BERSIHKAN GIGI ANAK SAYA

    Benda ni biasa terjadi dikalangan ibu bapa. Nak pula si comel tak reti duduk diam lagilah merisaukan ibu bapa di luar sana.

    Apa yang ibu bapa diluar sana boleh buat ialah cubalah membentuk tabiat menggosok gigi bayi anda dua kali sehari. Lakukan sekali pada waktu pagi, pada masa yang sesuai dengan rutin anda. Bersihkan sekali lagi sebelum masuk tidur, selepas si comel minum.
    Langkah memberus gigi si manja anda : ✅ Letakkan satu lapisan nipis ubat gigi pada berus gigi. Ia sepatutnya memenuhi kurang daripada tiga suku bulu kejur berus gigi. ✅ Gosok dengan gerakan membulat secara lembut. Tumpukan pada bahagian di mana gigi dan gusi bercantum. Ingatlah, semasa gigi sedang tumbuh, gusinya akan terasa sakit sedikit, jadi pastikan anda tidak menggosok terlalu kuat. ✅ Setelah selesai, pastikan si comel meludah semula ubat gigi, tetapi jangan membilas mulutnya dengan terlalu banyak air. Membilas selepas memberus gigi didapati mengurangkan keberkesanan ubat gigi.

    Dengan meriba bayi anda secara menghadap ke depan, anda akan lebih mudah membersihkan giginya. Posisi ini juga sesuai apabila bayi anda telah membesar menjadi kanak-kanak.

    Jika si comel enggan giginya digosok, berikannya sebatang berus gigi untuk dipegang. Dia akan rasa seperti dia mengawal keadaan. Benarkan dia menggosok giginya dahulu, kemudian anda pula membersihkan giginya.
    Semoga bermanfaat 😇

    #InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    Sumber : Babycenter.com
  • SAYA TAKUTLAH NAK BERSIHKAN GIGI ANAK SAYA

Benda ni biasa terjadi dikalangan ibu bapa. Nak pula si comel tak reti duduk diam lagilah merisaukan ibu bapa di luar sana.

Apa yang ibu bapa diluar sana boleh buat ialah cubalah membentuk tabiat menggosok gigi bayi anda dua kali sehari. Lakukan sekali pada waktu pagi, pada masa yang sesuai dengan rutin anda. Bersihkan sekali lagi sebelum masuk tidur, selepas si comel minum. 
Langkah memberus gigi si manja anda : ✅ Letakkan satu lapisan nipis ubat gigi pada berus gigi. Ia sepatutnya memenuhi kurang daripada tiga suku bulu kejur berus gigi. ✅ Gosok dengan gerakan membulat secara lembut. Tumpukan pada bahagian di mana gigi dan gusi bercantum. Ingatlah, semasa gigi sedang tumbuh, gusinya akan terasa sakit sedikit, jadi pastikan anda tidak menggosok terlalu kuat. ✅ Setelah selesai, pastikan si comel meludah semula ubat gigi, tetapi jangan membilas mulutnya dengan terlalu banyak air. Membilas selepas memberus gigi didapati mengurangkan keberkesanan ubat gigi.

Dengan meriba bayi anda secara menghadap ke depan, anda akan lebih mudah membersihkan giginya. Posisi ini juga sesuai apabila bayi anda telah membesar menjadi kanak-kanak.

Jika si comel enggan giginya digosok, berikannya sebatang berus gigi untuk dipegang. Dia akan rasa seperti dia mengawal keadaan. Benarkan dia menggosok giginya dahulu, kemudian anda pula membersihkan giginya. 
Semoga bermanfaat 😇

#InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
Sumber : Babycenter.com
  •  2  0 4 hours ago
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

    Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda.
    Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari.
    Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
    ✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
    ✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
    ✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
    ✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
    ✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

    Semoga bermanfaat 😊

    #InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    Sumber : Babycenter.com
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda. 
Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari. 
Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

Semoga bermanfaat 😊

#InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
Sumber : Babycenter.com
  •  0  1 4 hours ago

Advertisements

  • .
    SAYA TAKUTLAH NAK BERSIHKAN GIGI ANAK SAYA
    .
    Benda ni biasa terjadi di kalangan ibu bapa. Nak pula si comel tak reti duduk diam lagilah merisaukan ibu bapa di luar sana.
    .
    Apa yang ibu bapa di luar sana boleh buat ialah cubalah membentuk tabiat menggosok gigi bayi anda dua kali sehari. .
    Lakukan sekali pada waktu pagi, pada masa yang sesuai dengan rutin anda. Bersihkan sekali lagi sebelum masuk tidur, selepas si comel minum. .
    Langkah memberus gigi si manja anda :
    .
    1⃣ Letakkan satu lapisan nipis ubat gigi pada berus gigi. Ia sepatutnya memenuhi kurang daripada tiga suku bulu kejur berus gigi. .
    .
    2⃣ Gosok dengan gerakan membulat secara lembut. Tumpukan pada bahagian di mana gigi dan gusi bercantum. Ingatlah, semasa gigi sedang tumbuh, gusinya akan terasa sakit sedikit, jadi pastikan anda tidak menggosok terlalu kuat. .
    .
    3⃣ Setelah selesai, pastikan si comel meludah semula ubat gigi, tetapi jangan membilas mulutnya dengan terlalu banyak air. Membilas selepas memberus gigi didapati mengurangkan keberkesanan ubat gigi.
    .
    Dengan meriba bayi anda secara menghadap ke depan, anda akan lebih mudah membersihkan giginya. Posisi ini juga sesuai apabila bayi anda telah membesar menjadi kanak-kanak.
    .
    Jika si comel enggan giginya digosok, berikannya sebatang berus gigi untuk dipegang. Dia akan rasa seperti dia mengawal keadaan. Benarkan dia menggosok giginya dahulu, kemudian anda pula membersihkan giginya. .
    Semoga bermanfaat 😇
    .
    #InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak .
    Sumber : Babycenter.com
  • .
SAYA TAKUTLAH NAK BERSIHKAN GIGI ANAK SAYA
.
Benda ni biasa terjadi di kalangan ibu bapa. Nak pula si comel tak reti duduk diam lagilah merisaukan ibu bapa di luar sana.
.
Apa yang ibu bapa di luar sana boleh buat ialah cubalah membentuk tabiat menggosok gigi bayi anda dua kali sehari. .
Lakukan sekali pada waktu pagi, pada masa yang sesuai dengan rutin anda. Bersihkan sekali lagi sebelum masuk tidur, selepas si comel minum. .
Langkah memberus gigi si manja anda :
.
1⃣ Letakkan satu lapisan nipis ubat gigi pada berus gigi. Ia sepatutnya memenuhi kurang daripada tiga suku bulu kejur berus gigi. .
.
2⃣ Gosok dengan gerakan membulat secara lembut. Tumpukan pada bahagian di mana gigi dan gusi bercantum. Ingatlah, semasa gigi sedang tumbuh, gusinya akan terasa sakit sedikit, jadi pastikan anda tidak menggosok terlalu kuat. .
.
3⃣ Setelah selesai, pastikan si comel meludah semula ubat gigi, tetapi jangan membilas mulutnya dengan terlalu banyak air. Membilas selepas memberus gigi didapati mengurangkan keberkesanan ubat gigi.
.
Dengan meriba bayi anda secara menghadap ke depan, anda akan lebih mudah membersihkan giginya. Posisi ini juga sesuai apabila bayi anda telah membesar menjadi kanak-kanak.
.
Jika si comel enggan giginya digosok, berikannya sebatang berus gigi untuk dipegang. Dia akan rasa seperti dia mengawal keadaan. Benarkan dia menggosok giginya dahulu, kemudian anda pula membersihkan giginya. .
Semoga bermanfaat 😇
.
#InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak .
Sumber : Babycenter.com
  •  2  0 5 hours ago
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

    Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda.
    Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari.
    Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
    ✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
    ✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
    ✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
    ✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
    ✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

    Semoga bermanfaat 😊

    #InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    #agenasmak
    #agenasmakpuncakalam

    Sumber : Babycenter.com
  • APA LAGI YANG SAYA BOLEH BUAT UNTUK LINDUNGI GIGI ANAK SAYA ?

Harini saya nak share perkara terakhir dalam post saya berkaitan gigi si comel anda. 
Untuk pengetahuan para ibu bapa diluar sana, penyebab utama pereputan gigi bukanlah jumlah kandungan gula di dalam diet bayi anda, tetapi bergantung kepada kekerapannya makan makanan dan minum minuman yang bergula sepanjang hari. 
Antara tips lain yang saya boleh kongsikan mengenai penjagaan gigi si comel anda : ✅ Berikan sama ada susu ibu atau susu formula, atau air masak yang disejukkan sebagai minuman bayi anda.
✅ Elakkan minuman berperisa, jus buah-buahan, susu berperisa dan minuman berkarbonat. Biasanya minuman-minuman ini mengandungi banyak gula dan menyebabkan pereputan gigi.
✅ Berikan bayi anda minuman di dalam cawan bayi ketika umurnya kira-kira enam bulan, dan galakkannya untuk berhenti minum daripada botol susu selepas usianya satu tahun. Sebaik sahaja umurnya melebihi satu tahun berikannya air sahaja sebagai minuman pada waktu malam.
✅ Sediakan diet yang sihat dan seimbang untuk bayi anda. Galakkannya untuk menggemari makanan yang tidak manis, seperti sayur-sayuran dan nasi, dan usah tambahkan gula ke dalam makanannya.
✅ Jika anda menggunakan makanan bayi yang dibeli, pastikan ianya bebas-gula atau tidak ditambah dengan gula atau pemanis. Anda juga harus tahu bahawa, sama juga dengan sukrosa, gula lain seperti laktosa, fruktosa dan glukosa juga memudaratkan gigi bayi anda.
✅ Jika bayi anda perlu makan ubat, pilih ubat yang bebas-gula.

Semoga bermanfaat 😊

#InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
#agenasmak
#agenasmakpuncakalam

Sumber : Babycenter.com
  •  7  0 5 hours ago
  • SAYA TAKUTLAH NAK BERSIHKAN GIGI ANAK SAYA

    Benda ni biasa terjadi dikalangan ibu bapa. Nak pula si comel tak reti duduk diam lagilah merisaukan ibu bapa di luar sana.

    Apa yang ibu bapa diluar sana boleh buat ialah cubalah membentuk tabiat menggosok gigi bayi anda dua kali sehari. Lakukan sekali pada waktu pagi, pada masa yang sesuai dengan rutin anda. Bersihkan sekali lagi sebelum masuk tidur, selepas si comel minum.
    Langkah memberus gigi si manja anda : ✅ Letakkan satu lapisan nipis ubat gigi pada berus gigi. Ia sepatutnya memenuhi kurang daripada tiga suku bulu kejur berus gigi. ✅ Gosok dengan gerakan membulat secara lembut. Tumpukan pada bahagian di mana gigi dan gusi bercantum. Ingatlah, semasa gigi sedang tumbuh, gusinya akan terasa sakit sedikit, jadi pastikan anda tidak menggosok terlalu kuat. ✅ Setelah selesai, pastikan si comel meludah semula ubat gigi, tetapi jangan membilas mulutnya dengan terlalu banyak air. Membilas selepas memberus gigi didapati mengurangkan keberkesanan ubat gigi.

    Dengan meriba bayi anda secara menghadap ke depan, anda akan lebih mudah membersihkan giginya. Posisi ini juga sesuai apabila bayi anda telah membesar menjadi kanak-kanak.

    Jika si comel enggan giginya digosok, berikannya sebatang berus gigi untuk dipegang. Dia akan rasa seperti dia mengawal keadaan. Benarkan dia menggosok giginya dahulu, kemudian anda pula membersihkan giginya.
    Semoga bermanfaat 😇

    #InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    #agenasmak
    #agenasmakpuncakalam

    Sumber : Babycenter.com
  • SAYA TAKUTLAH NAK BERSIHKAN GIGI ANAK SAYA

Benda ni biasa terjadi dikalangan ibu bapa. Nak pula si comel tak reti duduk diam lagilah merisaukan ibu bapa di luar sana.

Apa yang ibu bapa diluar sana boleh buat ialah cubalah membentuk tabiat menggosok gigi bayi anda dua kali sehari. Lakukan sekali pada waktu pagi, pada masa yang sesuai dengan rutin anda. Bersihkan sekali lagi sebelum masuk tidur, selepas si comel minum. 
Langkah memberus gigi si manja anda : ✅ Letakkan satu lapisan nipis ubat gigi pada berus gigi. Ia sepatutnya memenuhi kurang daripada tiga suku bulu kejur berus gigi. ✅ Gosok dengan gerakan membulat secara lembut. Tumpukan pada bahagian di mana gigi dan gusi bercantum. Ingatlah, semasa gigi sedang tumbuh, gusinya akan terasa sakit sedikit, jadi pastikan anda tidak menggosok terlalu kuat. ✅ Setelah selesai, pastikan si comel meludah semula ubat gigi, tetapi jangan membilas mulutnya dengan terlalu banyak air. Membilas selepas memberus gigi didapati mengurangkan keberkesanan ubat gigi.

Dengan meriba bayi anda secara menghadap ke depan, anda akan lebih mudah membersihkan giginya. Posisi ini juga sesuai apabila bayi anda telah membesar menjadi kanak-kanak.

Jika si comel enggan giginya digosok, berikannya sebatang berus gigi untuk dipegang. Dia akan rasa seperti dia mengawal keadaan. Benarkan dia menggosok giginya dahulu, kemudian anda pula membersihkan giginya. 
Semoga bermanfaat 😇

#InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
#agenasmak
#agenasmakpuncakalam

Sumber : Babycenter.com
  •  4  0 5 hours ago
  • NAK GUNA UBAT GIGI APA YA UNTUK ANAK SAYA?

    Harini saya nak share mengenai pemilihan ubat gigi yang sesuai dengan si comel anda.
    Takkan nak gunakan darlie atau colgate untuk si comel anda. Bahaya tu.

    Dalam ubat gigi, kandungan yang penting adalah fluorida. Fluorida adalah bahan aktif dalam ubat gigi yang membantu mencegah pereputan gigi. Tetapi ia juga boleh membahayakan jika digunakan terlalu banyak.
    Sewaktu memilih ubat gigi, semak kadar fluorida yang tertera di bungkusan: ➡ Kanak-kanak di bawah tiga tahun sepatutnya menggunakan ubat gigi dengan kadar fluorida yang rendah iaitu kira-kira 1000ppm (bahagian per sejuta). ➡ Kanak-kanak berusia lebih tiga tahun boleh menggunakan ubat gigi biasa, dengan syarat kadar fluoridanya tidak melebihi antara 1350ppm dan 1500ppm.

    Gunakan sedikit sahaja ubat gigi seperti dicadangkan dan galakkan si comel meludah semula. Jika anda ikuti garis panduan ini, ubat gigi berfluorida rendah dan ubat gigi biasa adalah selamat digunakan, termasuklah di mana jika fluorida telah dicampurkan di dalam air.

    Menelan sejumlah besar fluorida boleh merosakkan gigi, menyebabkan warna gigi tidak sekata, malah boleh juga menyebabkan muntah-muntah dan cirit birit. ❌ Elakkan juga memilih ubat gigi dengan perisa buah-buahan supaya anak-anak anda tahu ubat gigi bukanlah makanan. ❌

    Jika si comel masih lagi menelan ubat gigi, bertukarlah kepada jenama yang mempunyai kadar fluorida 550ppm atau kurang.

    Lepasni dah tahu dah nak pilih ubat gigi yang sesuai untuk si comel anda. 😊

    Jadilah ibu bapa yang bijak dan peka.

    Next post saya akan kongsikan cara menggosok gigi si comel anda dengan betul
    Stay tuned !

    #InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    #agenasmak
    #agenasmakpuncakalam

    Sumber : Babycenter.com
  • NAK GUNA UBAT GIGI APA YA UNTUK ANAK SAYA?

Harini saya nak share mengenai pemilihan ubat gigi yang sesuai dengan si comel anda. 
Takkan nak gunakan darlie atau colgate untuk si comel anda. Bahaya tu.

Dalam ubat gigi, kandungan yang penting adalah fluorida. Fluorida adalah bahan aktif dalam ubat gigi yang membantu mencegah pereputan gigi. Tetapi ia juga boleh membahayakan jika digunakan terlalu banyak. 
Sewaktu memilih ubat gigi, semak kadar fluorida yang tertera di bungkusan: ➡ Kanak-kanak di bawah tiga tahun sepatutnya menggunakan ubat gigi dengan kadar fluorida yang rendah iaitu kira-kira 1000ppm (bahagian per sejuta). ➡ Kanak-kanak berusia lebih tiga tahun boleh menggunakan ubat gigi biasa, dengan syarat kadar fluoridanya tidak melebihi antara 1350ppm dan 1500ppm.

Gunakan sedikit sahaja ubat gigi seperti dicadangkan dan galakkan si comel meludah semula. Jika anda ikuti garis panduan ini, ubat gigi berfluorida rendah dan ubat gigi biasa adalah selamat digunakan, termasuklah di mana jika fluorida telah dicampurkan di dalam air.

Menelan sejumlah besar fluorida boleh merosakkan gigi, menyebabkan warna gigi tidak sekata, malah boleh juga menyebabkan muntah-muntah dan cirit birit. ❌ Elakkan juga memilih ubat gigi dengan perisa buah-buahan supaya anak-anak anda tahu ubat gigi bukanlah makanan. ❌

Jika si comel masih lagi menelan ubat gigi, bertukarlah kepada jenama yang mempunyai kadar fluorida 550ppm atau kurang.

Lepasni dah tahu dah nak pilih ubat gigi yang sesuai untuk si comel anda. 😊

Jadilah ibu bapa yang bijak dan peka.

Next post saya akan kongsikan cara menggosok gigi si comel anda dengan betul 
Stay tuned !

#InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak
#agenasmak
#agenasmakpuncakalam

Sumber : Babycenter.com
  •  1  0 5 hours ago
  • NAK GUNA UBAT GIGI APA YA UNTUK ANAK SAYA?

    Harini saya nak share mengenai pemilihan ubat gigi yang sesuai dengan si comel anda.
    Takkan nak gunakan darlie atau colgate untuk si comel anda. Bahaya tu.

    Dalam ubat gigi, kandungan yang penting adalah fluorida. Fluorida adalah bahan aktif dalam ubat gigi yang membantu mencegah pereputan gigi. Tetapi ia juga boleh membahayakan jika digunakan terlalu banyak.
    Sewaktu memilih ubat gigi, semak kadar fluorida yang tertera di bungkusan: ➡ Kanak-kanak di bawah tiga tahun sepatutnya menggunakan ubat gigi dengan kadar fluorida yang rendah iaitu kira-kira 1000ppm (bahagian per sejuta). ➡ Kanak-kanak berusia lebih tiga tahun boleh menggunakan ubat gigi biasa, dengan syarat kadar fluoridanya tidak melebihi antara 1350ppm dan 1500ppm.

    Gunakan sedikit sahaja ubat gigi seperti dicadangkan dan galakkan si comel meludah semula. Jika anda ikuti garis panduan ini, ubat gigi berfluorida rendah dan ubat gigi biasa adalah selamat digunakan, termasuklah di mana jika fluorida telah dicampurkan di dalam air.

    Menelan sejumlah besar fluorida boleh merosakkan gigi, menyebabkan warna gigi tidak sekata, malah boleh juga menyebabkan muntah-muntah dan cirit birit. ❌ Elakkan juga memilih ubat gigi dengan perisa buah-buahan supaya anak-anak anda tahu ubat gigi bukanlah makanan. ❌

    Jika si comel masih lagi menelan ubat gigi, bertukarlah kepada jenama yang mempunyai kadar fluorida 550ppm atau kurang.

    Lepasni dah tahu dah nak pilih ubat gigi yang sesuai untuk si comel anda. 😊

    Jadilah ibu bapa yang bijak dan peka.

    Next post saya akan kongsikan cara menggosok gigi si comel anda dengan betul
    Stay tuned !

    #InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak

    Sumber : Babycenter.com
  • NAK GUNA UBAT GIGI APA YA UNTUK ANAK SAYA?

Harini saya nak share mengenai pemilihan ubat gigi yang sesuai dengan si comel anda. 
Takkan nak gunakan darlie atau colgate untuk si comel anda. Bahaya tu.

Dalam ubat gigi, kandungan yang penting adalah fluorida. Fluorida adalah bahan aktif dalam ubat gigi yang membantu mencegah pereputan gigi. Tetapi ia juga boleh membahayakan jika digunakan terlalu banyak. 
Sewaktu memilih ubat gigi, semak kadar fluorida yang tertera di bungkusan: ➡ Kanak-kanak di bawah tiga tahun sepatutnya menggunakan ubat gigi dengan kadar fluorida yang rendah iaitu kira-kira 1000ppm (bahagian per sejuta). ➡ Kanak-kanak berusia lebih tiga tahun boleh menggunakan ubat gigi biasa, dengan syarat kadar fluoridanya tidak melebihi antara 1350ppm dan 1500ppm.

Gunakan sedikit sahaja ubat gigi seperti dicadangkan dan galakkan si comel meludah semula. Jika anda ikuti garis panduan ini, ubat gigi berfluorida rendah dan ubat gigi biasa adalah selamat digunakan, termasuklah di mana jika fluorida telah dicampurkan di dalam air.

Menelan sejumlah besar fluorida boleh merosakkan gigi, menyebabkan warna gigi tidak sekata, malah boleh juga menyebabkan muntah-muntah dan cirit birit. ❌ Elakkan juga memilih ubat gigi dengan perisa buah-buahan supaya anak-anak anda tahu ubat gigi bukanlah makanan. ❌

Jika si comel masih lagi menelan ubat gigi, bertukarlah kepada jenama yang mempunyai kadar fluorida 550ppm atau kurang.

Lepasni dah tahu dah nak pilih ubat gigi yang sesuai untuk si comel anda. 😊

Jadilah ibu bapa yang bijak dan peka.

Next post saya akan kongsikan cara menggosok gigi si comel anda dengan betul 
Stay tuned !

#InfoByMhamsb #MinyakHerbaAsmak

Sumber : Babycenter.com
  •  0  0 5 hours ago
  • BERUS GIGI APA YANG SESUAI DENGAN ANAK SAYA?

    Sebelum ni saya janji untuk sambung perkongsian saya mengenai pemilihan berus gigi untuk si comel anda. Harini saya akan kongsikan tips untuk anda.

    Untuk permulaan, anda akan rasa lebih mudah membersihkan gigi bayi anda dengan kain kasa atau muslin yang bersih. Balutnya pada jari anda dan letakkan sedikit ubat gigi. Gosoklah sekeliling giginya.
    Jika lebih gemarkan berus gigi, pastikan bulu kejurnya mempunyai kepanjangan berbeza-beza, lembut dan membulat dihujungnya. Pilih berus gigi yang berkepala kecil dengan batang yang membengkok. Ini membantu anda membersihkan keseluruhan mulut anak anda dengan mudah dan selesa.

    Semak julat umur yang sesuai dengan berus gigi tersebut, biasanya tertera pada bungkusan.

    Ganti berus gigi anak anda setiap tiga bulan, atau sebaik sahaja bulu kejurnya mula mengembang.

    Okay next post saya akan share pula ubat gigi apa yang sesuai dengan si comel anda
    Stay Tuned !

    #InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak .
    #agenasmak
    #agenasmakpuncakalam
  • BERUS GIGI APA YANG SESUAI DENGAN ANAK SAYA?

Sebelum ni saya janji untuk sambung perkongsian saya mengenai pemilihan berus gigi untuk si comel anda. Harini saya akan kongsikan tips untuk anda.

Untuk permulaan, anda akan rasa lebih mudah membersihkan gigi bayi anda dengan kain kasa atau muslin yang bersih. Balutnya pada jari anda dan letakkan sedikit ubat gigi. Gosoklah sekeliling giginya. 
Jika lebih gemarkan berus gigi, pastikan bulu kejurnya mempunyai kepanjangan berbeza-beza, lembut dan membulat dihujungnya. Pilih berus gigi yang berkepala kecil dengan batang yang membengkok. Ini membantu anda membersihkan keseluruhan mulut anak anda dengan mudah dan selesa.

Semak julat umur yang sesuai dengan berus gigi tersebut, biasanya tertera pada bungkusan.

Ganti berus gigi anak anda setiap tiga bulan, atau sebaik sahaja bulu kejurnya mula mengembang.

Okay next post saya akan share pula ubat gigi apa yang sesuai dengan si comel anda 
Stay Tuned !

#InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak. 
#agenasmak 
#agenasmakpuncakalam
  •  2  0 5 hours ago
  • SELSEMA ye.? 😜
    Rasanya seminggu hilanglah dia. 😞 Betul ke?

    Memang betul la kan,selsema ni masalah kecik ja. Semua orang akan kena selsema setiap tahun.
    Tapi bila selsema, boleh buat kita sakit kepala, hilang fokus, hilang selera makan,perit tekak dan telinga rasa berdengung. 🤧😪 Virus selsema mulala merebak hasil aaaachem achemmm tu. Sebab tu biasanya 1 rumah akan selsema atau batuk secara berjemaah sudahnya. Nampak tak! Kalau awal awal tak amik peduli.

    Tapi kalau nak selamat awal dari merebak boleh guna #MinyakHerbaAsmak .
    Sian kan anak anak dan orang sekeliling kita yang kita sayangi. So, In shaa Allah hanya sapu sapu #MinyakHerbaAsmak melegakan selsema secara semulajadi. 😍👍 Nak lebih ummp 💪💪plus minum #jusasmakgold 😍😍 #MinyakHerbaAsmak
    #JusAsmakGold

    Www.wassap.my./60136457689
  • SELSEMA ye.? 😜
Rasanya seminggu hilanglah dia. 😞 Betul ke?

Memang betul la kan,selsema ni masalah kecik ja. Semua orang akan kena selsema setiap tahun. 
Tapi bila selsema, boleh buat kita sakit kepala, hilang fokus, hilang selera makan,perit tekak dan telinga rasa berdengung. 🤧😪 Virus selsema mulala merebak hasil aaaachem achemmm tu. Sebab tu biasanya 1 rumah akan selsema atau batuk secara berjemaah sudahnya. Nampak tak! Kalau awal awal tak amik peduli.

Tapi kalau nak selamat awal dari merebak boleh guna #MinyakHerbaAsmak. 
Sian kan anak anak dan orang sekeliling kita yang kita sayangi.  So, In shaa Allah hanya sapu sapu #MinyakHerbaAsmak melegakan selsema secara semulajadi. 😍👍 Nak lebih ummp 💪💪plus minum #jusasmakgold😍😍 #MinyakHerbaAsmak
#JusAsmakGold

Www.wassap.my./60136457689
  •  1  0 5 hours ago
  • BILA SAYA BOLEH MULA MENGGOSOK GIGI ANAK SAYA ?

    Ibu bapa mana yang tak teruja bila tengok si comel mereka mula tumbuh gigi. Bila si comel sengih nampak gigi yang cute tu hehehe. 🤭

    Tapi dalam teruja tu ibu bapa kena tahu bahawa gigi si comel sudah perlu penjagaan yang baik.
    Mulalah membersihkan gigi si comel anda 2 kali sehari sebaik sahaja giginya muncul. Pentingnya penjagaan ini dari kecil adalah untuk membiasakan rutin ini dengan si comel anda.

    Besar kemungkinan gigi pertamanya adalah gigi hadapan di sebelah bawah, yang tumbuh ketika si comel berusia enam bulan. Terdapat sebilangan kecil bayi yang dilahirkan dengan sebatang gigi yang telah tumbuh. Ada juga bayi yang masih belum tumbuh gigi sewaktu berusia setahun.
    Pada usia kira-kira dua setengah tahun, si comel anda sepatutnya mempunyai 20 batang gigi susu.
    Sebaiknya andalah yang menggosok gigi si comel sehingga usianya tujuh tahun. Pada usia itu dia akan mampu menggosok giginya sendiri dengan baik. 😊

    Nanti saya akan kongsikan berus gigi yang mana sesuai untuk si comel anda.

    Stay tuned 😊

    #InfoByAsmak #MinyakHerbaAsmak #agenasmak
    #agenasmakpuncakalam

    Sumber : Babycenter.com
  • BILA SAYA BOLEH MULA MENGGOSOK GIGI ANAK SAYA ?

Ibu bapa mana yang tak teruja bila tengok si comel mereka mula tumbuh gigi. Bila si comel sengih nampak gigi yang cute tu hehehe. 🤭

Tapi dalam teruja tu ibu bapa kena tahu bahawa gigi si comel sudah perlu penjagaan yang baik. 
Mulalah membersihkan gigi si comel anda 2 kali sehari sebaik sahaja giginya muncul. Pentingnya penjagaan ini dari kecil adalah untuk membiasakan rutin ini dengan si comel anda.

Besar kemungkinan gigi pertamanya adalah gigi hadapan di sebelah bawah, yang tumbuh ketika si comel berusia enam bulan. Terdapat sebilangan kecil bayi yang dilahirkan dengan sebatang gigi yang telah tumbuh. Ada juga bayi yang masih belum tumbuh gigi sewaktu berusia setahun. 
Pada usia kira-kira dua setengah tahun, si comel anda sepatutnya mempunyai 20 batang gigi susu. 
Sebaiknya andalah yang menggosok gigi si comel sehingga usianya tujuh tahun. Pada usia itu dia akan mampu menggosok giginya sendiri dengan baik. 😊

Nanti saya akan kongsikan berus gigi yang mana sesuai untuk si comel anda.

Stay tuned 😊

#InfoByAsmak #MinyakHerbaAsmak #agenasmak
#agenasmakpuncakalam

Sumber : Babycenter.com
  •  4  0 5 hours ago
  • [READY STOK MINYAK ASMAK] 🔴Kegunaan Minyak Herba Asmak

    Mungkin ada yang terfikir minyak ini hanyalah untuk mengubati pesakit asma sahaja, sebenarnya tidak. Minyak istimewa ini ada pelbagai khasiat dan kegunaan yang juga boleh digunakan untuk merawat masalah kesihatan yang lain juga, seperti:- 🌸Asma, semput dan lelah
    🌸Menghilangkan batuk
    🌸Mencairkan lendir kahak
    🌸Melegakan Selsema
    🌸Kegatalan akibat terkena gigitan serangga seperti nyamuk dan sebagainya
    🌸Menyembuh kuka
    🌸Terkena api/benda panas
    🌸Melegakan sakit perut
    🌸Menghilangkan bengkak
    🌸Lenguh-lenguh badan
    🌸Masalah Buasir
    🌸Mengatasi masalah sembelit
    🌸Melegakan senggugut bagi wanita
    🌸Melancarkan peredaran darah
    🌸Melegakan sakit kepala dan juga migrain
    🌸Sesuai juga untuk merawat Resdung
    🌸Merawat sakit gigi
    🌸Untuk rawat penyakit strok
    🌸Juga sesuai untuk merawat ulser

    #minyakherbaasmak #penawar #cantik #terbaik #asmak #kesihatanunggul #beauty #halal #murah #jimat #kegunaanbayi
    Cubalah sebotol!
    Berminat?
    Whatsapp sekarang! Klik link berikut 👇👇👇👇👇👇👇 www.whatsapp.my/601156509005
  • [READY STOK MINYAK ASMAK] 🔴Kegunaan Minyak Herba Asmak

Mungkin ada yang terfikir minyak ini hanyalah untuk mengubati pesakit asma sahaja, sebenarnya tidak. Minyak istimewa ini ada pelbagai khasiat dan kegunaan yang juga boleh digunakan untuk merawat masalah kesihatan yang lain juga, seperti:- 🌸Asma, semput dan lelah
🌸Menghilangkan batuk
🌸Mencairkan lendir kahak
🌸Melegakan Selsema
🌸Kegatalan akibat terkena gigitan serangga seperti nyamuk dan sebagainya
🌸Menyembuh kuka
🌸Terkena api/benda panas
🌸Melegakan sakit perut
🌸Menghilangkan bengkak
🌸Lenguh-lenguh badan
🌸Masalah Buasir
🌸Mengatasi masalah sembelit
🌸Melegakan senggugut bagi wanita
🌸Melancarkan peredaran darah
🌸Melegakan sakit kepala dan juga migrain
🌸Sesuai juga untuk merawat Resdung
🌸Merawat sakit gigi
🌸Untuk rawat penyakit strok
🌸Juga sesuai untuk merawat ulser

#minyakherbaasmak #penawar #cantik #terbaik #asmak #kesihatanunggul #beauty #halal #murah #jimat #kegunaanbayi 
Cubalah sebotol! 
Berminat? 
Whatsapp sekarang! Klik link berikut 👇👇👇👇👇👇👇 www.whatsapp.my/601156509005
  •  3  0 5 hours ago
  • SAYA TAKUTLAH NAK BERSIHKAN GIGI ANAK SAYA

    Benda ni biasa terjadi dikalangan ibu bapa. Nak pula si comel tak reti duduk diam lagilah merisaukan ibu bapa di luar sana.

    Apa yang ibu bapa diluar sana boleh buat ialah cubalah membentuk tabiat menggosok gigi bayi anda dua kali sehari. Lakukan sekali pada waktu pagi, pada masa yang sesuai dengan rutin anda. Bersihkan sekali lagi sebelum masuk tidur, selepas si comel minum.
    Langkah memberus gigi si manja anda : ✅ Letakkan satu lapisan nipis ubat gigi pada berus gigi. Ia sepatutnya memenuhi kurang daripada tiga suku bulu kejur berus gigi. ✅ Gosok dengan gerakan membulat secara lembut. Tumpukan pada bahagian di mana gigi dan gusi bercantum. Ingatlah, semasa gigi sedang tumbuh, gusinya akan terasa sakit sedikit, jadi pastikan anda tidak menggosok terlalu kuat. ✅ Setelah selesai, pastikan si comel meludah semula ubat gigi, tetapi jangan membilas mulutnya dengan terlalu banyak air. Membilas selepas memberus gigi didapati mengurangkan keberkesanan ubat gigi.

    Dengan meriba bayi anda secara menghadap ke depan, anda akan lebih mudah membersihkan giginya. Posisi ini juga sesuai apabila bayi anda telah membesar menjadi kanak-kanak.

    Jika si comel enggan giginya digosok, berikannya sebatang berus gigi untuk dipegang. Dia akan rasa seperti dia mengawal keadaan. Benarkan dia menggosok giginya dahulu, kemudian anda pula membersihkan giginya.
    Semoga bermanfaat 😇

    #InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak
    Sumber : Babycenter.com
  • SAYA TAKUTLAH NAK BERSIHKAN GIGI ANAK SAYA

Benda ni biasa terjadi dikalangan ibu bapa. Nak pula si comel tak reti duduk diam lagilah merisaukan ibu bapa di luar sana.

Apa yang ibu bapa diluar sana boleh buat ialah cubalah membentuk tabiat menggosok gigi bayi anda dua kali sehari. Lakukan sekali pada waktu pagi, pada masa yang sesuai dengan rutin anda. Bersihkan sekali lagi sebelum masuk tidur, selepas si comel minum. 
Langkah memberus gigi si manja anda : ✅ Letakkan satu lapisan nipis ubat gigi pada berus gigi. Ia sepatutnya memenuhi kurang daripada tiga suku bulu kejur berus gigi. ✅ Gosok dengan gerakan membulat secara lembut. Tumpukan pada bahagian di mana gigi dan gusi bercantum. Ingatlah, semasa gigi sedang tumbuh, gusinya akan terasa sakit sedikit, jadi pastikan anda tidak menggosok terlalu kuat. ✅ Setelah selesai, pastikan si comel meludah semula ubat gigi, tetapi jangan membilas mulutnya dengan terlalu banyak air. Membilas selepas memberus gigi didapati mengurangkan keberkesanan ubat gigi.

Dengan meriba bayi anda secara menghadap ke depan, anda akan lebih mudah membersihkan giginya. Posisi ini juga sesuai apabila bayi anda telah membesar menjadi kanak-kanak.

Jika si comel enggan giginya digosok, berikannya sebatang berus gigi untuk dipegang. Dia akan rasa seperti dia mengawal keadaan. Benarkan dia menggosok giginya dahulu, kemudian anda pula membersihkan giginya. 
Semoga bermanfaat 😇

#InfobyMhamsb #MinyakHerbaAsmak 
Sumber : Babycenter.com
  •  1  0 5 hours ago