#foodwarsthesecondplate Instagram Photos & Videos

foodwarsthesecondplate - 64 posts

    fun fact: today I tried to drive on unplowed streets and ended up sliding down a hill, almost going over the edge. needless to say, I cried the whole way back home. don't drive on snowy roads, fam.

    fun fact: today I tried to drive on unplowed streets and ended up sliding down a hill, almost going over the edge. needless to say, I cried the whole way back home. don't drive on snowy roads, fam.

    83 2 16 November, 2018
    Hi, hope you're fine!
•
"Cooking is putting all you have on top of a dish"
•
#qotd Erina or Alice?
#aotd Alice
•
My first Food Wars edit😍 Soma is one of my favorite protagonists of all time, I love him: He's so self confident, sure of hisself, cool and nice, how can one not love him?😍
•
Have a nice day, your
-Little Otaku🦄 xxx

    Hi, hope you're fine!

    "Cooking is putting all you have on top of a dish"

    #qotd Erina or Alice?
    #aotd Alice

    My first Food Wars edit😍 Soma is one of my favorite protagonists of all time, I love him: He's so self confident, sure of hisself, cool and nice, how can one not love him?😍

    Have a nice day, your
    -Little Otaku🦄 xxx

    39 7 27 minutes ago
    I'm starting to: like this anime called: food war's: the second plate and that anime is: funny and epic too plus my favorite: character's in: that anime is: Soma Yukihira, Alice Nakiri, Ryou Kurokiba, Ikumi Mito, and Akira Hayama. :)

    I'm starting to: like this anime called: food war's: the second plate and that anime is: funny and epic too plus my favorite: character's in: that anime is: Soma Yukihira, Alice Nakiri, Ryou Kurokiba, Ikumi Mito, and Akira Hayama. :)

    9 1 23 October, 2017
    : Shokugeki no Souma: Ni no Sara (Food Wars! The Second Plate)
.
🎬Genre: Culinary, Comedy, School, Eicchi
🎬Episode: 13
🎬Sumber: Komik (by Tsukuda Yuuto)
🎬Studio: J.C.Staff
🎬Tahun disiarkan: Summer 2016
🎬Personal rate: 8/10
🎬Fav Character: Yukihira Souma, Nakiri Erina, Tadokoro Megumi
.
[Ulasan]
Sesungguhnya, menonton anime bergenre culinary ni amatlah menyeksa jiwa dan raga tau. Semua benda nampak sedap je. Haha. Aku siap ajak roommate pergi makan sushi tau lepas tengok competition between Alice and Souma (sebab Alice buat sushi, hahaha). Nasib roommate cool je melayan kerenah aku. Hikhikhik.
.
Tapi dari segi jalan cerita macam kurang sikitlah. Tak macam season pertama, The Second Plate ni rasa kurang menarik, dan kurang menonjolkan karakter lain, lagi-lagi masa program stagiaire, lebih kepada cerita Souma je. Lagi best tau kalau dia masukkan juga cerita mengenai student lain ketika stagiaire tu. Baru boleh nampak characters development di situ.
.
Masa Souma kalah pada Hayama tu, aku pun jadi frust. Gila la frust aku, sebab aku sokong Souma kot. Tapi dari situ dia tahu apa kelemahan yang ada pada dia untuk jadi chef terbaik, dan sentiasa cuba menggali ilmu untuk memantapkan kemahiran memasak dia.
.
Part eicchi ada juga dalam ni, tapi tak sebanyak dan seseksa dalam season 1. Kira okay lagilah kot. Kotttt. 😅
.
Overall okay (melainkan eicchi. I hate that, grrrrrrr). Bolehlah nak tengok, tapi harap jiwa korang pun kental la. Atau eloklah sediakan besen besar in case korang drooling too much tanpa sedar. 😂
.
#shokugekinosouma #foodwars #shokugekinosoumaninosara #foodwarsthesecondplate #ninosara #thesecondplate #JCStaff #anime #animemelayu #animemalaysia #animereview #animereviews #animereviewmelayu #animereviewmalaysia #animereviewbyma #byMA #speakbyhanddotblogspot #bloggeranime #bloggermalaysia #culinary #culinaryanime #comedy #comedyanime #school #schoolanime

    : Shokugeki no Souma: Ni no Sara (Food Wars! The Second Plate)
    .
    🎬Genre: Culinary, Comedy, School, Eicchi
    🎬Episode: 13
    🎬Sumber: Komik (by Tsukuda Yuuto)
    🎬Studio: J.C.Staff
    🎬Tahun disiarkan: Summer 2016
    🎬Personal rate: 8/10
    🎬Fav Character: Yukihira Souma, Nakiri Erina, Tadokoro Megumi
    .
    [Ulasan]
    Sesungguhnya, menonton anime bergenre culinary ni amatlah menyeksa jiwa dan raga tau. Semua benda nampak sedap je. Haha. Aku siap ajak roommate pergi makan sushi tau lepas tengok competition between Alice and Souma (sebab Alice buat sushi, hahaha). Nasib roommate cool je melayan kerenah aku. Hikhikhik.
    .
    Tapi dari segi jalan cerita macam kurang sikitlah. Tak macam season pertama, The Second Plate ni rasa kurang menarik, dan kurang menonjolkan karakter lain, lagi-lagi masa program stagiaire, lebih kepada cerita Souma je. Lagi best tau kalau dia masukkan juga cerita mengenai student lain ketika stagiaire tu. Baru boleh nampak characters development di situ.
    .
    Masa Souma kalah pada Hayama tu, aku pun jadi frust. Gila la frust aku, sebab aku sokong Souma kot. Tapi dari situ dia tahu apa kelemahan yang ada pada dia untuk jadi chef terbaik, dan sentiasa cuba menggali ilmu untuk memantapkan kemahiran memasak dia.
    .
    Part eicchi ada juga dalam ni, tapi tak sebanyak dan seseksa dalam season 1. Kira okay lagilah kot. Kotttt. 😅
    .
    Overall okay (melainkan eicchi. I hate that, grrrrrrr). Bolehlah nak tengok, tapi harap jiwa korang pun kental la. Atau eloklah sediakan besen besar in case korang drooling too much tanpa sedar. 😂
    .
    #shokugekinosouma #foodwars #shokugekinosoumaninosara #foodwarsthesecondplate #ninosara #thesecondplate #JCStaff #anime #animemelayu #animemalaysia #animereview #animereviews #animereviewmelayu #animereviewmalaysia #animereviewbyma #byMA #speakbyhanddotblogspot #bloggeranime #bloggermalaysia #culinary #culinaryanime #comedy #comedyanime #school #schoolanime

    23 3 7 August, 2017

Top #foodwarsthesecondplate posts

    fun fact: today I tried to drive on unplowed streets and ended up sliding down a hill, almost going over the edge. needless to say, I cried the whole way back home. don't drive on snowy roads, fam.

    fun fact: today I tried to drive on unplowed streets and ended up sliding down a hill, almost going over the edge. needless to say, I cried the whole way back home. don't drive on snowy roads, fam.

    83 2 16 November, 2018
    I'm starting to: like this anime called: food war's: the second plate and that anime is: funny and epic too plus my favorite: character's in: that anime is: Soma Yukihira, Alice Nakiri, Ryou Kurokiba, Ikumi Mito, and Akira Hayama. :)

    I'm starting to: like this anime called: food war's: the second plate and that anime is: funny and epic too plus my favorite: character's in: that anime is: Soma Yukihira, Alice Nakiri, Ryou Kurokiba, Ikumi Mito, and Akira Hayama. :)

    9 1 23 October, 2017