Search Hashtag & User

#AskMeNow Instagram Photos & Videos

Latest #AskMeNow Posts

Advertisements

  • (@katiekay18) Instagram Profile @katiekay18
  • The control you crave every time you eat, especially during the holidays!! Just think of what Santa has to go through with all those cookies everyone leaves him….. now you know his secret! 😮🎅😄
    Life is just too short not to enjoy the foods you love in life! Block goes to work immediately to block the absorption of up to 48% of sugars and carbohydrates. The clinically-tested ingredients in Block help to inhibit the production of glucose and support blood sugar levels already in the normal range, while allowing for the absorption of the beneficial nutrients your body needs. So, enjoy more and worry less. With Plexus Block, you CAN have your cake and eat it too. It’s your secret weapon to enjoying the things in life you love without all the guilt! *
    #youcanhavedessertfirst #enjoythelittlethings #noguiltadded #getyourtoday #askmenow *These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
  • The control you crave every time you eat, especially during the holidays!! Just think of what Santa has to go through with all those cookies everyone leaves him….. now you know his secret! 😮🎅😄
Life is just too short not to enjoy the foods you love in life!  Block goes to work immediately to block the absorption of up to 48% of sugars and carbohydrates. The clinically-tested ingredients in Block help to inhibit the production of glucose and support blood sugar levels already in the normal range, while allowing for the absorption of the beneficial nutrients your body needs. So, enjoy more and worry less. With Plexus Block, you CAN have your cake and eat it too. It’s your secret weapon to enjoying the things in life you love without all the guilt! *
#youcanhavedessertfirst #enjoythelittlethings #noguiltadded #getyourtoday #askmenow *These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
  •  1  0 7 hours ago

Advertisements

Advertisements

  • (@uchere) Instagram Profile @uchere
  • We had a great seminar with Mrs Alakija, - The Richest Black woman in African....And some of you think we are joking.👏👏Have you ever asked yourself why these fresh looking able bodied men/women are trooping into my company🤔
    - Because there is something good they have seen here.
    - Because the rich wants to get richer 🤷‍♀
    - Because this platform is simply amazing. Compensation plan is superb just by switching your brand of daily consumables. Nothing more . *The next generation poverty will be caused by ignorance and fear of today's opportunities* *Delaying is wasting of time*
    *Earlier action takers are earning already*
    🤑. 🤑. 🤑. 🤑 *Think!!!*
    Face the Future With Courage. No Situation can pull u down except the ones u allow. Dont give Room for Midiocrity. LONGRICH Is A Game Changer.
    I am JaneRich saying Longrich is the real deal...
    #askmenow ..
    #Greatweek .
    The big is about to happen😍
  • We had a great seminar with Mrs Alakija, - The Richest Black woman in African....And some of you think we are joking.👏👏Have you ever asked yourself why these fresh looking able bodied men/women are trooping into my company🤔
- Because there is something good they have seen here.
- Because the rich wants to get richer 🤷‍♀
- Because this platform is simply amazing. Compensation plan is superb just by switching your brand of daily consumables. Nothing more . *The next generation poverty will be caused by ignorance and fear of today's opportunities* *Delaying is wasting of time*
*Earlier action takers are earning already*
🤑. 🤑. 🤑. 🤑 *Think!!!*
Face the Future With Courage. No Situation can pull u down except the ones u allow. Dont give Room for Midiocrity. LONGRICH  Is A Game Changer. 
I am JaneRich saying Longrich is the real deal...
#askmenow ..
#Greatweek.
The big is about to happen😍
  •  7  0 16 hours ago
  • (@meeksings) Instagram Profile @meeksings
  • It took a lot to get a yes from me. That came from self doubt and the disbelief that I could be successful with this. Now I look forward to sharing with you all. 💜The benefits are more than financial. The team is phenomenal. 💜The support is unlimited. 💜The beauty is a bonus! 💋Inbox me if you have a twinkling in your eye... #Ylife #Yfaced #YnotU #askmenow
  • It took a lot to get a yes from me. That came from self doubt and the disbelief that I could be successful with this. Now I look forward to sharing with you all. 💜The benefits are more than financial. The team is phenomenal. 💜The support is unlimited. 💜The beauty is a bonus! 💋Inbox me if you have a twinkling in your eye... #Ylife #Yfaced #YnotU #askmenow
  •  2  0 18 hours ago

Advertisements

  • (@nshazwanisyakila) Instagram Profile @nshazwanisyakila
  • PART 2 - FINANCIAL PYRAMID (Saving)
    Sambungan..
    Setiap simpanan mestilah dibuat dengan matlamat yang jelas. Jadi di level 2 saya kongsikan contoh matlamat simpanan yg perlu disediakan ialah seperti berikut;

    Simpanan kecemasan.
    Simpanan kecemasan boleh dilakukan sehingga anda mempunyai simpanan enam (6) bulan dari gaji semasa. Simpanan ini akan membantu anda ketika anda di dalam kecemasan seperti kerosakan kereta, masalah kesihatan atau ditimpa musibah kecurian dan hilang wang ringgit jadi perlu sediakan utk simpanan kecemasan. Tempat simpanan yg sesuai untuk buat simpanan kecemasan? Macam mana nak start? Nanti saya akan kongsikan satu2 🤓

    Simpanan peribadi.
    Simpanan peribadi merunjuk kepada 3 bahagian iaitu simpanan utk short term, middle term dan long term. Jadi contoh simpanan for short term adalah utk kepuasan sendiri seperti p melancong, beli gajet baru, makan dkt tmpt mewah, shopping barangan yg anda dah target, aktiviti hiburan dan dll.

    Kedua simpanan for middle term, merunjuk kepada anak-anak anda. Sekiranya anda merupakan seorang ibubapa menjadi tanggungjawab untuk sediakan simpanan pendidikan utk myambung belajar, kos pendaftaran belajar, kelengkapan sekolah dll. Jadi simpan ini perlu dilakukan semasa anak masih kecil lg. Supaya bila dah besar tak perlu buat pinjaman pendidikan. Takan kita nak create hutang untuk anak2 kita pulak kan🧐. Ibubapa yg bijak adalah ibubapa yg pandai rancang kewangan untuk masa depan anak!

    Ketiga simpanan hari tua (persaraan) hmm siapa yang sanggup bekerja sehingga usia lanjut atau selepas bersara masih lagi terpaksa mencari rezeki untuk menampung kehidupan selepas bersara, 🤔😔. Jadi simpanan hari tua harus dimulakan dari tarikh mula bekerja dan disimpan selama tempoh bekerja contohnya anda bekerja bermula pada umur 25 tahun dan bersara pada umur 55 tahun maka anda harus menyimpan selama 30 tahun untuk menyediakan wang pada hari tua anda.

    Banyak lagi maklumat dan ilmu tentang kewangan yg perlu anda tahu. Follow @nshazwanisyakila for more info!
    Kalau kurang faham boleh komen/dm/ call/sms/whatasapp saya.

    Nor Shazwani Syakila
    Certified Syariah Financial Advisor
    0135304003
  • PART 2 -  FINANCIAL PYRAMID (Saving) 
Sambungan..
Setiap simpanan mestilah dibuat dengan matlamat yang jelas. Jadi di level 2 saya kongsikan contoh matlamat simpanan yg perlu disediakan ialah seperti berikut;

Simpanan kecemasan.
Simpanan kecemasan boleh dilakukan sehingga anda mempunyai simpanan enam (6) bulan dari gaji semasa. Simpanan ini akan membantu anda ketika anda di dalam kecemasan seperti kerosakan kereta, masalah kesihatan atau ditimpa musibah kecurian dan hilang wang ringgit jadi perlu sediakan utk simpanan kecemasan. Tempat simpanan  yg sesuai untuk buat simpanan kecemasan? Macam mana nak start? Nanti saya akan kongsikan satu2 🤓

Simpanan peribadi.
Simpanan peribadi merunjuk kepada 3 bahagian iaitu simpanan utk short term, middle term dan long term. Jadi contoh simpanan for short term adalah utk kepuasan sendiri seperti p melancong, beli gajet baru, makan dkt tmpt mewah, shopping barangan yg anda dah target, aktiviti hiburan dan dll.

Kedua simpanan for middle term, merunjuk kepada anak-anak anda. Sekiranya anda merupakan seorang ibubapa menjadi tanggungjawab untuk sediakan simpanan pendidikan utk myambung belajar, kos pendaftaran belajar, kelengkapan sekolah dll. Jadi simpan ini perlu dilakukan semasa anak masih kecil lg. Supaya bila dah besar tak perlu buat pinjaman pendidikan. Takan kita nak create hutang untuk anak2 kita pulak kan🧐. Ibubapa yg bijak adalah ibubapa yg pandai rancang kewangan untuk masa depan anak!

Ketiga simpanan hari tua (persaraan) hmm siapa yang sanggup bekerja sehingga usia lanjut atau selepas bersara masih lagi terpaksa mencari rezeki untuk menampung kehidupan selepas bersara, 🤔😔. Jadi simpanan hari tua harus dimulakan dari tarikh mula bekerja dan disimpan selama tempoh bekerja contohnya anda bekerja bermula pada umur 25 tahun dan bersara pada umur 55 tahun maka anda harus menyimpan selama 30 tahun untuk menyediakan wang pada hari tua anda.

Banyak lagi maklumat dan ilmu tentang kewangan yg perlu anda tahu. Follow @nshazwanisyakila for more info! 
Kalau kurang faham boleh komen/dm/ call/sms/whatasapp saya.

Nor Shazwani Syakila
Certified Syariah Financial Advisor
0135304003
  •  22  1 10 December, 2018
  • (@nshazwanisyakila) Instagram Profile @nshazwanisyakila
  • KONSEP MUDAH TAKAFUL
    .
    Wang dari sumbangan tetap anda dikumpul oleh pengendali takaful, kemudian wang tersebut dilaburkan kepada amanah saham yang mematuhi amanah syariah. Jumlah wang yang dikumpul juga digunakan oleh pengendali takaful untuk membayar bill rawatan hospital, pampasan dari akibat daripada sakit kritikal atau hilang upaya kekal, pampasan kematian kepada waris dan lain lain pampasan yang dipersetujui bersama.

    Sebenarnya mulia hati orang yang mempunyai walaupun satu akaun polisi takaful. Beliau juga turut memperuntukkan sebahagian wangnya kepada mereka yang kurang bernasib baik, dan jika satu hari nanti beliau mengalami nasib yang sama, beliau juga akan dilindungi.

    Nor Shazwani Syakila
    Certified Syariah Financial Advisor
    0135304003
  • KONSEP MUDAH TAKAFUL
. 
Wang dari sumbangan tetap anda dikumpul oleh pengendali takaful, kemudian wang tersebut dilaburkan kepada amanah saham yang mematuhi amanah syariah. Jumlah wang yang dikumpul juga digunakan oleh pengendali takaful untuk membayar bill rawatan hospital, pampasan dari akibat daripada sakit kritikal atau hilang upaya kekal, pampasan kematian kepada waris dan lain lain pampasan yang dipersetujui bersama.

Sebenarnya mulia hati orang yang mempunyai walaupun satu akaun polisi takaful. Beliau juga turut memperuntukkan sebahagian wangnya kepada mereka yang kurang bernasib baik, dan jika satu hari nanti beliau mengalami nasib yang sama, beliau juga akan dilindungi.

Nor Shazwani Syakila 
Certified Syariah Financial Advisor
0135304003
  •  20  1 30 November, 2018

Advertisements

  • (@nshazwanisyakila) Instagram Profile @nshazwanisyakila
  • TAKAFUL IS ABOUT HELPING PEOPLE WITH ISLAMIC CONCEPT ❤

    Nor Shazwani Syakila
    Certified Syariah Financial Advisor
    0135304003
  • TAKAFUL IS ABOUT HELPING PEOPLE WITH ISLAMIC CONCEPT ❤

Nor Shazwani Syakila 
Certified Syariah Financial Advisor
0135304003
  •  44  2 30 November, 2018
  • (@nshazwanisyakila) Instagram Profile @nshazwanisyakila
  • Nor Shazwani Syakila
    Certified Syariah Financial Advisor
    0135304003
  • Nor Shazwani Syakila
Certified Syariah Financial Advisor
0135304003
  •  28  1 7 December, 2018
  • (@nshazwanisyakila) Instagram Profile @nshazwanisyakila
  • 7 TIPS MENGURUSKAN GAJI

    Perkara asas untuk pengurusan kewangan yang baik adalah dgn membahagikan gaji kita dengan bijak. Jika kita berjaya menguruskan gaji kita setiap bulan, dengan mudah kita dapat menguruskan kewangan dgn excellent! 🤩🤔🤓🧐 Jadi saya kongsikan antara tips utk membahagikan gaji anda setiap bulan 🤓

    55% PERBELANJAAN
    Ini adalah perbelanjaan utama anda, termasuklah hutang kereta, hutang peribadi, makan, belanja rumah, yuran gym, kesihatan, dan lain-lain – semuanya termasuk dalam kategori ni.

    10% SIMPANAN TETAP
    Ini adalah duit simpanan tetap anda. Jangan ganggu duit ni, simpan dan pejam mata. Anggap sebagai simpanan untuk hari tua. Sekali lagi diulang, jangan ganggu duit ni. Nanti saya share tempat simpanan mana sesuai buat simpanan tetap 🤗

    10 %SIMPANAN /PERLABURAN
    Ini adalah duit yang anda simpan untuk pelaburan. Nak beli saham, down payment rumah, down payment kereta, dan sebagainya – semua anda akan guna duit ni. Tetapi awas jangan melabur dalam MLM atau Skim Cepat Kaya🤭

    10% TAKAFUL /INSURANS
    Sediakan payung sebelum hujan. Ramai yang menganggap melabur untuk insurans merugikan. Tetapi, malang datang tak diduga. Jadi pengguna bijak dan bersedia untuk hari depan. Wajib wajib perlu sediakan takaful sementara masih sihat! 🧐

    5% PENDIDIKAN
    Jangan anggap dah dapat ijazah, master atau PHD dah tak perlu belajar. Pendidikan adalah sepanjang zaman. Ini adalah bahagian untuk anda beli buku, yuran kursus, seminar dan apa sahaja yang boleh menambah ilmu 🤓

    5% HIBURAN
    Ini adalah belanja untuk anda berhibur. Pergi tengok wayang, karaoke, jalan-jalan makan angin, atau apa sahaja aktiviti yang menghiburkan. Tapi ramai anak muda bahagikan kadang2 separuh gaji utk aktiviti nie. Hmmm no no no! 😏

    5% SEDEKAH
    Banyakkan bersedekah. Ambil 5% dari gaji anda untuk bersedekah. Sumbang ke masjid, atau mereka yang memerlukan. Zakat 2.5% boleh masuk kat sini.

    credit to : Pakar dalam bidang hartanah, Tuan Azizul azli saya refer menuliskan beliau! 😉

    Nor Shazwani Syakila
    Certified Syariah Financial Advisor
    0135304003
  • 7 TIPS MENGURUSKAN GAJI

Perkara asas untuk pengurusan kewangan yang baik adalah dgn membahagikan gaji kita dengan bijak. Jika kita berjaya menguruskan gaji kita setiap bulan, dengan mudah kita dapat menguruskan kewangan dgn excellent! 🤩🤔🤓🧐 Jadi saya kongsikan antara tips utk membahagikan gaji anda setiap bulan 🤓

55% PERBELANJAAN 
Ini adalah perbelanjaan utama anda, termasuklah hutang kereta, hutang peribadi, makan, belanja rumah, yuran gym, kesihatan, dan lain-lain – semuanya termasuk dalam kategori ni.

10% SIMPANAN TETAP 
Ini adalah duit simpanan tetap anda. Jangan ganggu duit ni, simpan dan pejam mata. Anggap sebagai simpanan untuk hari tua. Sekali lagi diulang, jangan ganggu duit ni. Nanti saya share tempat simpanan mana sesuai buat simpanan tetap 🤗

10 %SIMPANAN /PERLABURAN
Ini adalah duit yang anda simpan untuk pelaburan. Nak beli saham, down payment rumah, down payment kereta, dan sebagainya – semua anda akan guna duit ni. Tetapi awas jangan melabur dalam MLM atau Skim Cepat Kaya🤭

10% TAKAFUL /INSURANS 
Sediakan payung sebelum hujan. Ramai yang menganggap melabur untuk insurans merugikan. Tetapi, malang datang tak diduga. Jadi pengguna bijak dan bersedia untuk hari depan. Wajib wajib perlu sediakan takaful sementara masih sihat! 🧐

5% PENDIDIKAN
Jangan anggap dah dapat ijazah, master atau PHD dah tak perlu belajar. Pendidikan adalah sepanjang zaman. Ini adalah bahagian untuk anda beli buku, yuran kursus, seminar dan apa sahaja yang boleh menambah ilmu 🤓

5% HIBURAN
Ini adalah belanja untuk anda berhibur. Pergi tengok wayang, karaoke, jalan-jalan makan angin, atau apa sahaja aktiviti yang menghiburkan. Tapi ramai anak muda bahagikan kadang2 separuh gaji utk aktiviti nie. Hmmm no no no! 😏

5% SEDEKAH
Banyakkan bersedekah. Ambil 5% dari gaji anda untuk bersedekah. Sumbang ke masjid, atau mereka yang memerlukan. Zakat 2.5% boleh masuk kat sini.

credit to : Pakar dalam bidang hartanah, Tuan Azizul azli saya refer menuliskan beliau! 😉

Nor Shazwani Syakila
Certified Syariah Financial Advisor
0135304003
  •  33  1 9 December, 2018